House of Fame: «Χιούμορ», «Εύστοχα σχόλια» ή κακοήθεια;

13:53 20/4/2021 - Πηγή: Youfly

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης σχολιάζει το “χιούμορ” στην κριτική που γίνεται στους μαθητές της Ακαδημίας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ House of Fame.

«Γιατί ο τραγουδιστής δεν είναι μόνο για τη φωνή του, είναι και για το σώμα του κλπ κλπ» Αυτό δεν το άκουσα ο ίδιος. Μου είπανε ότι το είπε κάποιος στην εκπομπή House of Fame.

Και φαντάζομαι ότι αυτή η φράση δεν είναι από τους τραγουδιστές όπως η Βέμπο από μια εποχή και μετά, η Φαραντούρη, η Γαλάνη, η Αντέλ αν θέλετε. Δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια τα διάφορα ριάλιτι στο στυλ των τάλεντ σόου με τη γνωστή ανόητη ρύση που έχει ειπωθεί «ποιος έχει το πακέτο» δεν ξέρεις αν ψάχνουν τραγουδιστές ή «…κονσομοντρίς…».

Η κριτική επιτροπή του House of Fame στον ΣΚΑΪ

Όμως το θέμα μου δεν είναι καν η ίδια η εκπομπή η οποία έχει ένα βασικό θετικό που είναι τα τρία τέταρτα της επιτροπής της. Η Καίτη Γαρμπή είναι τόσο γλυκιά  και ευγενική όσο και κυρία και ξέρει να κρατάει το μέτρο όσο λίγοι σε τέτοιες θέσεις. Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι όπως και στη ζωή του. Ένας ευγενικός και απλός άνθρωπος που επειδή είναι χορτασμένος κοιτάει τους νέους διαγωνιζόμενους με αγάπη χωρίς να σκέφτεται ότι έχει κάτι να χάσει από αυτούς. Το αντίθετο. Τον κύριο Αρσενάκο δεν το ξέρω αλλά η εταιρεία που διευθύνει η Panik είναι από τα ελάχιστα επιτυχημένα πράγματα στη δισκογραφία και η παρουσία του σε αυτή την εκπομπή θετικότατη…

Χιούμορ και κακοήθεια

Όπως έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία Το δόλωμα του Αλέκου Σακελλάριου, για την Αλίκη Βουγιουκλάκη «έχει και χιούμορ…αυτό μας έλειπε μόνο…» Αυτό μου φέρνει στο μυαλό συνέχεια η παρουσία του Φοίβου. Δεν ξέρω αν του είπαν να κάνει τον κακό. Ή ο ίδιος το αποφάσισε γιατί θεωρεί ότι είναι πιο εμπορικό. Όπως επίσης δεν ξέρω αν κάποιοι του έχουν πει ότι έχει χιούμορ ή το αποφάσισε από μόνος του. Πάντως ούτε χιούμορ διαθέτει ούτε το ρόλο του κακού του πάει να κάνει…

Χιούμορ δεν διαθέτει …. Γιατί το χιούμορ είτε το διαθέτεις είτε δεν το διαθέτεις. Και σίγουρα είναι τόσο δα η απόσταση ανάμεσα στο χιούμορ και στην χοντρή πλάκα και στην κακοήθεια. Όπως επίσης κακοήθης μπορεί να βγεις παριστάνοντας τον αυστηρό ή τον κακό του έργου. Χρειάζεται αισθητική και μέτρο. Αλλιώς αυτά που τα θεωρείς «εύστοχα σχόλια» δεν είναι παρά φτηνές εξυπνάδες που μπορεί να καταντήσουν προσβολή…

Αλλά βέβαια το μέτρο και η αισθητική δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Φοίβο στην καριέρα του. Οπότε είναι λογικό αυτό να το κουβαλάει και στη ζωή.

Δείτε επίσης:

Τέλος το House of Fame από τον ΣΚΑΪHouse of Fame: Μαθητές vs κριτές σημειώσατε 2!

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post House of Fame: «Χιούμορ», «Εύστοχα σχόλια» ή κακοήθεια; appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα