«Coronavirus Rhapsody»: Η παρωδία για τον κορονοϊό

19:31 10/11/2020 - Πηγή: Youfly

Η παρωδία του «Bohemian Rhapsody» με τίτλο «Coronavirus Rhapsody» για τον κορονοϊό είναι γεγονός και σας παρουσιάζουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Coronavirus Rhapsody: Η παρωδία του Bohemian Rhapsody για τον κορονοϊό

Μία χιουμοριστική εκδοχή του εμβληματικού και πασίγνωστου τραγουδιού των Queen, «Bohemian Rhapsody», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η το απόλυτο σάουντρακ

της εποχή του κορονοϊού. Το κομμάτι έχει τίτλο «Coronavirus Rhapsody» και όπως μαντεύει κανείς, οι στίχοι έχουν αλλάξει έτσι ώστε να αντανακλούν τη σημερινή καθημερινότητα και την πιεστική κατάσταση που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας του φονικού ιού. Πάντα βέβαια με την απαιτούμενη δόση χιούμορ, το οποίο μας βοηθά να αντέξουμε σε κάθε δύσκολη κατάσταση. Το τραγούδι έχει γίνει viral στα social media ενώ στο YouTube έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές.

Στα φωνητικά βρίσκεται ο Άντριαν Γκριμς ο οποίος σημειώνει μια επιτυχημένη και εκπληκτική ερμηνεία. Όπως εξηγεί μάλιστα στο σημείωμα που συνοδεύει το βίντεο, απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν, ο ίδιος καταλαβαίνει πολύ καλά την κρισιμότητα της κατάστασης. Η σύζυγός του είναι υπάλληλος υγείας και γνωρίζει ότι ο κορονοϊός μπορεί να χτυπήσει εκείνους και τα δυο τους παιδιά. Ελπίζει δε, ότι κάτω και από αυτές συνθήκες μπορεί διατηρήσει το χιούμορ του. Όπως αναφέρει, μάλιστα, αρκετοί άνθρωποι που είναι θετικοί στον κορονοϊό, εκτίμησαν ιδιαίτερα την προσπάθειά του με αυτό το τραγούδι.

Λίγα λόγια για το Bohemian Rhapsody

To τραγούδι έγραψε εξ ολοκλήρου ο Φρέντι Μέρκιουρι και συμπεριλήθηκε στον δίσκο του συγκροτήματος A Night At the Opera που κυκλοφόρησε το 1975. Πρόκειται για μία σουίτα έξι λεπτών αποτελούμενο από πολλά μέρη, χωρίς να διαθέτει κουπλέ. Έχει εισαγωγή, μέρη με μπαλάντα και ένα οπερικό πέρασμα που καταλήγει σε έναν hard rock ήχο. Το τραγούδι γραμμένο τη δεκαετία του 1970, προσεγγίζει περισσότερη το είδος της progressive rock, ενώ αποτέλεσε την ακριβότερη κυκλοφορία single που έγινε ποτέ, έως εκείνη την εποχή.

Όταν κυκλοφόρησε ως single αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και παρέμεινε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ για εννέα εβδομάδες. Το τραγούδι παραμένει ανάμεσα στα πιο γνωστά και θρυλικά τραγούδια των Queen και εμφανίζεται συχνά σε διάφορες λίστες που αφορούν τα σπουδαιότερα τραγούδια όλων των εποχών. Το single συνοδεύτηκε με ένα βίντεο για την προώθηση του κομματιού, που θεωρήθηκε ιδιαίτερα πρωτοποριακό. Το περιοδικό Rolling Stone ανέφερε: «Η επιρροή του δεν μπορεί υπερεκτιμηθεί, αφού “εφηύρε το video clip”, επτά χρόνια πριν από την έναρξη του MTV».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2018 ανακοινώθηκε πως είναι το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ού αιώνα στο διαδίκτυο. Παράλληλα, το 2019 έφτασε τις 1 δισεκατομμύριο προβολές στο YouΤube. Λέγεται ακόμα ότι το συγκεκριμένο κομμάτι ίσως να ήταν μια πολύ καλά συγκεκαλυμμένη δήλωση και η πρώτη προσπάθεια, του Φρέντι Μέρκιουρι για να αποκαλύψει την πραγματική του σεξουαλική ταυτότητα σε μία εποχή που δεν μπορούσε να είναι ειλικρινής και ανοιχτός σχετικά αυτή. Ο Μέρκιουρι δεν αποκάλυψε ποτέ πως ήταν αμφιφυλόφιλος πριν τον θάνατό του το 1991.

The post «Coronavirus Rhapsody»: Η παρωδία για τον κορονοϊό appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα