10 τρομερές ταινίες που δεν έγιναν ποτέ – από Nolan ως Tarantino

17:00 20/3/2021 - Πηγή: Youfly

Από ταινίες του Nolan έως του Tarantino, υπάρχουν αρκετές που δεν έγιναν ποτέ, μεταξύ αυτών και άλλων σημαντικών σκηνοθετών, και μένουν επ’ αόριστον στην άκρη. Η λίστα αυτών των ταινιών δυστυχώς είναι εκτεταμένη και μια ματιά σε αυτές, μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσα δυνητικά αριστουργήματα χαρακτηρίζονται ως χαμηλής προτεραιότητας και δεν προχωρούν ποτέ.

Ας δούμε αναλυτικά τη λίστα με κάποιες από τις ταινίες που δεν έγιναν… ποτέ

1. Το “Ghost
Stories” του Steven Spielberg με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise

Ο Steven Spielberg σκηνοθέτησε τον Tom Cruise στο “Minority Report” και στο “War of the Worlds”. Και η συνεργασία τους θα συνεχιζόταν με ένα τρίτο έργο με τίτλο “Ghost Stories”. Ο Cruise αναμενόταν το 2002 να ξανασυνεργαστεί  με τον Spealberg στο θρίλερ World War II, στο οποίο ο ηθοποιός σχεδίαζε να είναι και παραγωγός. Το «Ghost Stories» βασίστηκε στο βιβλίο του Hampton Sides για τους αμερικανούς επιζώντες της πορείας θανάτου του Bataan που άντεξαν τρία χρόνια σε ιαπωνικό στρατόπεδο φυλακών. Το έργο επρόκειτο να αποτελέσει συνέχεια του «Minority Report» του Cruise και του Spielberg, αλλά έργα όπως το «Catch Me If You Can» και το «War of the Worlds» μπήκαν σε προτεραιότητα έως ότου το «Ghost Stories» τεθεί μόνιμα στον πάγο.

2. Το “Hughes Biopic” του Christopher Nolan

Ο Christopher Nolan άρχισε να γράφει ένα βιογραφικό δράμα για τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα και παραγωγό ταινιών Howard Hughes, αμέσως μετά από το μεγάλο ντεμπούτο που έκανε το 2002 στα στούντιο του Χόλυγουντ με το θρίλερ “Imsomnia”  της Warner Bros. Ο υποψήφιος για Όσκαρ με την ταινία “Dunkirk” είπε στο The Daily Beast το 2007 ότι το σενάριο για την βιογραφία του Χιουζ ήταν ότι καλύτερο είχε γράψει.

Και οι συζητήσεις πριν την παραγωγή έφταναν στο ότι ο Jim Carrey θα έπαιρνε το ρόλο του Hughes (ο Nolan έλεγε ότι ο Hughes ήταν ο ρόλος που ο κωμικός ηθοποιός «είχε γεννηθεί για να παίξει». To πρότζεκτ σταμάτησε μόλις το “The Aviator” του Martin Scorsese ξεπέρασε τον Nolan στον κύκλο των παραγωγών. Ο Leonardo Di Caprio έπαιζε το ρόλο του Hughes στην ταινία του Scorsese και ο Nolan δεν ήθελε να κάνει μια ανταγωνιστική βιογραφική ταινία βασισμένη στο ίδιο θέμα. Ο σκηνοθέτης άφησε το βιογραφικό δράμα του Hughes και αποφάσισε να ξανασυνεργαστεί με την Warner Bros. Για να σκηνοθετήσει την επαναφορά του Batman “Batman Begins”.

3. “Killer Crow” του Quentin Tarantino

Ο Tarantino είναι γνωστό ότι συζητά για διάφορα πρότζεκτ και χρόνια αργότερα τα παρατάει. Ένα παράδειγμα είναι το “Killer Crow”. Ένα χαρακτηριστικό σενάριο που έγραψε, το οποίο ήταν βασισμένο στο τεράστιο πρωτότυπο σενάριο του “Inglourious Basterds”. Στο αρχικό σενάριο του “Basterds” o Brad Pitt ως Lt. Aldo Raine συναντά μια διμοιρία μαύρων στρατιωτών που βρίσκονται επίσης σε αποστολή εκδίκησης. Το “Killer Crows” επικεντρώθηκε σε αυτή τη διμοιρία που προσπαθούσε να πάρει εκδίκηση από τους λευκούς αξιωματικούς που τους ταλαιπωρούσαν στο στρατό. Ο Tarantino παραδέχθηκε ότι το σενάριο χρειαζόταν άλλο ένα πέρασμα εάν κάποια στιγμή προβαλλόταν.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Tarantino ακόμα σκοπεύει να αποσυρθεί μετά από 10 ταινίες και η ένατη, “Once Upon a Time in Hollywood”, κυκλοφόρησε, φαίνεται απίθανο να γίνει κάποτε το “Killer Crow”.

4. Η ταινία “Dino” του Martin Scorsese

Ο Martin Scorsese ήθελε πολύ να κάνει μια βιογραφική ταινία για τον Dean Martin με τίτλο «Dino». O σκηνοθέτης αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου με το ίδιο όνομα που είχε γράψει ο Nick Tosches το 1992. Και ανέθεσε στον σεναριογράφο του “Goodfellas” και του “Casino” Nicolas Pileggi, να γράψει το σενάριο. Φήμες λένε ότι ο Scorsese ήταν έτοιμος να κάνει το καστ για την ταινία “Dino” κάποια στιγμή το 1997. Και σκόπευε να βάλει τον Tom Hanks στο ρόλο του Martin και τον John Travolta στο ρόλο του Frank Sinatra. Ακόμα σε άλλους ρόλους σχεδίαζε να βάλει τους Hugh Grant, Adam Sandler και Jim Carrey.

Συγκρούσεις και διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ταινίας μεταξύ του Scorsese και της Warner Bros. καθυστέρησαν το πρότζεκτ. Έτσι ο Scorsese αντί για το “Dino” προχώρησε στο “Gangs of New York” με τη Miramax. Η παραγωγή αυτής της ταινίας είχε μεγάλη διάρκεια. Και τη στιγμή που ο Scorsese την ολοκλήρωσε, η Warner Bros. εγκατέλειψε την ιδέα για την παραγωγή του “Dino”.

5. Η ταινία “Edgar Allen Poe” του Sylvester Stallone

Ο Sylvester Stallone προσπαθεί να κάνει μια ταινία για τον Edgar Allan Poe εδώ και σχεδόν 25 χρόνια. Όπως είπε ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και κάποτε ηθοποιός «Αυτό που με συναρπάζει για τον Poe είναι ο ανατρεπτικός χαρακτήρας του. Είναι μια ιστορία για κάθε νεαρό άνδρα ή κοπέλα που βλέπουν τον εαυτό τους λίγο αντισυμβατικά. Ή που έχουν εξοστρακιστεί κατά τη διάρκεια της ζωής τους ως περίεργοι ή πολύ εκκεντρικοί. Το ίδιο ίσχυε και για εκείνον…. Η δουλειά του ήταν κατανοητή από όλους… αλλά ανέπτυξε τη μοντέρνα ιστορία μυστηρίου. Ήταν επίσης από τους μεγαλύτερους  κρυπτολόγους. Υπήρχαν ελάχιστοι κώδικες που δεν μπορούσε να σπάσει. Ήταν απλά ιδιαίτερος».

Ενώ ο Stallone αρχικά ήθελε να παίξει ο ίδιος τον Poem, αργότερα προσέλαβε τον Robert Downey Jr. για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Πρέπει να είναι σαν τον Downey, τον σχεδίασα για τον Downey» εξήγησε ο Stallone «Ίσως μπορώ να ξαναδουλέψω το σενάριο. Ίσως ο Johnny Depp. Χρειάζεται έναν ξεχωριστό ηθοποιό όπως αυτός».

Το έργο πήρε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα όπου ο Downey Jr. διάβασε το σενάριο και εντυπωσιάστηκε, λέγοντας στο Screen Rant το 2009, «Ο Stallone έγραψε ένα εξαιρετικό σενάριο για τον Edgar Allan Poe που θέλει να σκηνοθετήσει». Περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα το πρότζεκτ αυτό ανήκει στις ταινίες που δεν έγιναν ακόμα.

6. Η ταινία “Save Us Joe Louis” του Spike Lee

Ένα από τα έργα που ήθελε με πάθος ο Spike Lee ήταν πάντα το “Save Us Joe Louis”. Μια δραματική ιστορία σχετικά με την αντιπαλότητα μεταξύ του επώνυμου Αφροαμερικανού μποξέρ και του Γερμανού πυγμάχου Max Schmelling που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο σεναριογράφος  του «On the Waterfront», Budd Schulberg, δούλεψε ένα σενάριο για την ταινία και ο Lee ήθελε να τη σκηνοθετήσει από το 2001. Ο σκηνοθέτης ξεκίνησε να κάνει το “25th Hour” και το “Inside Man”, αλλά υποστήριζε ότι ο Joe Louis πάντα θα σκοτώνεται. Ο Lee ανέφερε τον David Lean ως πηγή σκηνοθετικής έμπνευσης για το έργο. Το πρότζεκτ φάνηκε να προχωρά αρκετά όταν ο Terrence Howard έκανε κάστινγκ για τον βασικό ρόλο το 2006. Αλλά το ιστορικό δράμα απέτυχε να προχωρήσει αφού ο Lee συνέχισε να εξελίσσει και να σκηνοθετεί άλλα έργα.

7. Το “Double V Vega” του Quentin Tarantino

Μία από τις ταινίες που δεν έγιναν ακόμα είναι το “Double V Vega”. Ακολουθώντας την εξαιρετική επιτυχία του “Pulp Fiction” ο Quentin Tarantino έβλεπε ένα prequel στην ταινία που θα έφερνε μαζί τους αδελφικούς χαρακτήρες του Vincent Vega στο “Pulp Fiction” (John Travolta) και τον Vic Vega στο “Reservoir Dogs” (Michael Madsen). «Το μόνο που ήξερα ήταν η υπόθεση» είπε ο Tarantino φέτος στο Cinema Blend. «Είχα σκεφτεί μια υπόθεση. Θα συνέβαινε στο Άμστερνταμ, κατά τη διάρκεια που ο Vincent ήταν στο Άμστερνταμ. Θα χειριζόταν εκεί κάποια club για τον Marsellus Wallace και θα βρισκόταν στη χώρα για περίπου 2 χρόνια. Κατά κάποιον τρόπο κατά τη διάρκεια αυτών των δύο χρόνων που θα ήταν υπεύθυνος των club, ο Vic θα εμφανιζόταν να τον επισκέπτεται και θα ήταν το Σαββατοκύριακο τους. Ακριβώς τι θα τους συνέβαινε ή σε τι θα έμπλεκαν, ποτέ δεν το προχώρησα  περισσότερο.»

8. Η ταινία “Justice League: Mortal” του George Miller

Πολύ πριν το “Justice League” του Zack Snyder να βομβαρδιστεί με κριτικές και στο box office, ο οραματιστής του “Mad Max” George Miller δημιουργούσε το δικό του DC Comics tentpole “Justice League: Mortal”. Ο Μίλερ είχε επιλέξει τον Armie Hammer ως Batman και τον Adam Brody ως The Flash. Αλλά η απεργία των Writers Guild of America του 2008 δεν έδωσε καμιά πιθανότητα να ξεκινήσει η ταινία. Ο Hammer είπε στον Leonard Maltin ότι η ταινία θα είχε την πιο σκοτεινή προσέγγιση προς τον Batman/Bruce Wayne που είχε γίνει μέχρι τότε. «Ήθελα αυτός ο χαρακτήρας του Batman να είναι πολύ σκοτεινός. Να μην μοιάζει με άλλον – και αυτή ήταν και η ιδέα του George, αυτό ήταν πραγματικά στο σενάριο – αλλά κανείς δεν δείχνει ποτέ πόσο πραγματικά ψυχωτικός πρέπει να είναι αυτός ο άνθρωπος», δήλωσε ο Hammer. «Σαν αυτόν είναι κάποιος που επιλέγει να φορέσει ένα κοστούμι, κατάμαυρο, και να ξεγλιστρά ύπουλα τη νύχτα και να μαυρίζει τους ανθρώπους στο ξύλο».

9. “The Little Mermaid” της Sofia Coppola

Η Sofia Coppola μπήκε στην Universal Pictures και Working Title’s με το «The Little Mermaid»  το 2014. Αλλά όσο πιο ακριβός ήταν ο προϋπολογισμός της ταινίας, τόσο περισσότερο συνειδητοποίησε η Coppola ότι θα έπρεπε να συμβιβαστεί ως προς το αρχικό της όραμα για την ταινία. Η Coppola δεν ενδιαφερόταν να κάνει μια φιλική προς την οικογένεια εκδοχή, αλλά αντ’ αυτού ήθελε να κρατήσει τα σκοτεινά στοιχεία του Hans Christian Andersen που υπήρχαν στο πρωτότυπο. Η σκηνοθέτης είπε στο IndieWire το στούντιο δεν θα ξοδέψει μεγάλο ποσό σε ένα τόσο επικίνδυνο πρότζεκτ, το οποίο περιλάμβανε κινηματογράφηση πολλών πλάνων κάτω από νερό. Η σκηνοθέτης άφησε αυτό το έργο ένα χρόνο αργότερα. Το έργο κυκλοφορούσε γύρω από το Χόλυγουντ χωρίς  την Coppola, με την Chloe Grace Moretz να πρωταγωνιστεί ως Ariel το 2015, αλλά ποτέ δεν ξεκίνησε.

10. Η ταινία ‘Sweetheart’ της Patty Jenkins

Η Patty Jenkins διέκοψε 14 χρόνια μεταξύ των μεγάλων ταινιών “Monster” και “Wonder Woman”. Αλλά αυτό δεν το σχεδίασε εκείνη. Η σκηνοθέτης θα σκηνοθετούσε το ‘Thor 2” πριν διαφορές στο κομμάτι το δημιουργικό την απομακρύνουν από τα Marvel Studios. Μια από τις συναρπαστικές ταινίες που δεν έγιναν ακόμα είναι το “Sweetheart”. Μια γυναικεία ταινία δράσης που η Jenkins συμμετείχε ως σκηνοθέτης τον Μάιο του 2014. Το σενάριο της ταινίας του Jack Stanley έκανε τη Black List και επικεντρώθηκε σε μια γυναίκα δολοφόνο που σχεδιάζει να εγκαταλείψει το έργο της ως δολοφόνου αλλά ξανά ασχολείται μετά την επανένωση με τους  συμμαθητές της από το γυμνάσιο.

Δείτε επίσης:

Όσκαρ 2021: 10 σπουδαίες ταινίες που αγνοήθηκανΧολιγουντιανές παραγωγές στην Ελλάδα & η άγνωστη ιστορία του Μελ Γκίμπσον

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post 10 τρομερές ταινίες που δεν έγιναν ποτέ – από Nolan ως Tarantino appeared first on Youfly.

Keywords
nolan, tarantino, ταινιες, nolan, tarantino, leonardo di caprio, edgar allan poe, tom cruise, έως ότου, jim carrey, brad pitt, john travolta, frank sinatra, hugh grant, adam sandler, sylvester stallone, johnny depp, quentin tarantino, zack snyder, box office, dc comics, world, ghost, δραμα, howard, warner, bros, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, beast, batman, aldo, time, dino, nick, john, hugh, grant, adam, sylvester, poe, johnny, screen, spike, lee, max, louis, david, vega, cinema, blend, club, league, snyder, box, office, hammer, flash, απεργια, sofia, pictures, working, προυπολογισμος, chloe, ariel, patty, marvel, studios, jack, black, list, ελλαδα, βιογραφικο, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, απεργια ταξι, στρατος, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, ξανα, dc comics, γυναικα, δουλεια, ηθοποιος, θεμα, θριλερ, φημες, φημες λενε, brad pitt, cinema, flash, jim carrey, johnny depp, office, time, αρθρο, αμστερνταμ, απλα, βιβλιο, γινει, δευτερο, διαστημα, δυστυχως, δειχνει, ειπε, εργα, επρεπε, επιτυχια, έως ότου, ζωης, ιδεα, ιδιο, υπηρχαν, υποθεση, ιστορικο, ματια, νερο, νυχτα, παντα, οικογενεια, ονομα, οραμα, παθος, πηγη, μποξερ, ρολο, σεναριο, συνεχεια, τρια, adam sandler, aldo, ανηκει, adam, ariel, batman, beast, black, blend, box office, box, chloe, club, δικαιωματα, david, edgar allan poe, εκδικηση, frank sinatra, jack, john, grant, hammer, howard, hugh grant, hugh, χωρα, john travolta, johnny, κομματι, κοπελα, κωδικες, κωμικος, league, lee, leonardo di caprio, list, nick, louis, marvel, max, μια ματια, μοιαζει, pictures, poe, quentin tarantino, studios, sylvester stallone, sylvester, snyder, sofia, spike, screen, tom cruise, υλικο, vega, world, working, warner, bros, ξεκινησε, zack snyder
Τυχαία Θέματα