10 τραγούδια για τη βραδιά του Halloween

08:01 31/10/2020 - Πηγή: Youfly

Βραδιά Halloween η αποψινή και εμείς ξορκίζουμε τα… δαιμόνια με μουσική! Ψάξαμε, βρήκαμε και επιλέξαμε 10 από τα πιο δημοφιλή τραγούδια που δεν λείπουν από κανένα Halloween πάρτι και τις αντίστοιχες λίστες του YouTube και του Spotify.

Halloween Ακούστε τα πιο δημοφιλή τραγούδια για αυτή τη νύχτα

Michael Jackson – Thriller 

δεν είναι το Thriller το απόλυτο τραγούδι του Halloween, τότε ποιο είναι; Τέρατα, τρομακτικά πλάσματα, ζόμπι και άλλα δαιμόνια, βγαίνουν παγανιά στο 14 λεπτών βιντεοκλίπ του τραγουδιού το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις ταινίες τρόμου του 1950. Σε όλα αυτά προσθέστε τα ηχητικά εφέ, όπως το τρίξιμο μιας πόρτας, βροντές, ουρλιαχτά σκύλου και ανέμου και θα έχετε ένα από τα πιο ανατριχιαστικά σάουντρακ του Halloween.

Ray Parker, Jr. – Ghostbusters

Ακόμα και αν δεν είσαι φαν της ξένης μουσικής, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζεις το συγκεκριμένο τραγούδι μιας και «έντυσε» μουσικά την ομώνυμη και επιτυχημένη ταινία του 1984. Αν δεις κάτι αλλόκοτο στη γειτονιά σου ποιον θα καλέσεις; Μα φυσικά τους Ghostbusters! Λένε μεταξύ άλλων οι στίχοι του τραγουδιού. Αν εσείς ωστόσο δείτε τίποτα αλλόκοτα πλασματάκια τη νύχτα του Halloween να σας λένε «trick or treat?» (μόνο αν ζείτε στις ΗΠΑ βέβαια), μην καλέσετε τους Ghostbusters. Δώστε τους σοκολάτες και καραμέλες και θα σας αφήσουν στην ησυχία σας.

Μarilyn Manson – This Is Halloween

Aυτό είναι το Halloween του shock rocker, Marilyn Manson και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε. Ο Manson διασκευάζει επιτυχημένα το τραγούδι της ταινίας του Tim Burton The Nightmare Before Christmas του 1993 και στοιχειώνει τις νύχτες μας. Μας αρέσει ή όχι, o Marilyn Manson είναι πλασμένος για το Halloween!

Ryan Adams – Halloweenhead

To τραγούδι βρίσκεται μέσα στο άλμπουμ «Easy Tiger» που κυκλοφόρησε το 2007.  «Έχω ένα κεφάλι Halloween, γεμάτο με κόλπα και λιχουδιές», τραγουδά ο Αμερικανός και αμέσως μας δημιουργεί εικόνες από το έθιμο του Halloween. Το λες και επίκληση στην περιβόητη και αρκούντως τρομακτική… κολοκύθα!

The Rocky Horror Picture Show – Time Wrap

Από τα πλέον creepy κομμάτια που δεν πρέπει να λείπει από καμία Halloween μουσική λίστα που σέβεται τον εαυτό της. Οι φαν του θεάτρου και του κινηματογράφου το έχουν ήδη αναγνωρίσει αφού ακούγεται σε μία από τις απόλυτα cult ταινίες όλων των εποχών, το αμφιλεγόμενο, underground μιούζικαλ «The Rocky Horror Picture Show»  που συνεχίζει ακόμα και σήμερα να επηρεάζει την ποπ κουλτούρα.

Halloween – τα πιο δημοφιλή τραγούδιαScreamin’ Jay Hawkins – I Put a Spell on You

Μπορεί να μην γνωρίζεις τον τραγουδιστή, ξέρεις όμως σίγουρα το κομμάτι του 1956 που έχει γνωρίσει δεκάδες διασκευές και βρίσκεται στο νούμερο 320 της λίστας με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone.

Πρέπει να σημειώσουμε μάλιστα, ότι ολόκληρη η περσόνα του Hawkins βασίστηκε πάνω σε αυτό το τραγούδι. Δηλαδή, έβαλε ένα κόκαλο στη μύτη, φόρεσε μία κάπα, είχε φίδια, καπνούς και πυροτεχνήματα επί σκηνής, όπως και ένα κρανίο, τον Henry, που κάπνιζε τσιγάρο. Μόλις σου βάλαμε ιδέες για τη μεταμφίεσή σου τη βραδιά του Halloween. Λέμε τώρα…

DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince – A Nightmare on My Street

Προτού γίνει σταρ του Χόλιγουντ, ο Will Smith ήταν ένας επιτυχημένος ράπερ και το συγκεκριμένο τραγούδι μάλιστα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά της πορείας του στη ραπ μουσική. Το κομμάτι είναι μια ωδή στον Φρέντι Κρούγκερ, τον τρομακτικό χαρακτήρα από τον «Εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες» και αυτόματα αποκτά μια θέση στο απόλυτο playlist του Halloween.

Ministry – Every Day Is Halloween

Μπορεί να μην είναι κάθε ημέρα του Άη Γιαννιού, είναι όμως του Halloween. Τουλάχιστον για τους Ministry όταν κυκλοφόρησαν το εν λόγω κομμάτι του 1984. Αν είστε σκοτεινός τύπος και λάτρης του goth genre, και του industrial metal θα το λατρέψετε. Αν πάλι δεν είστε, απλώς θα το προσπεράσετε. Για την ιστορία πάντως, είναι ένα από τα αγαπημένα κομμάτια των Αμερικανών θιασωτών του Halloween.

Ozzy Osbourne – Bark At The Moon

Νύχτα Halloween με πανσέληνο η αποψινή και ο Ozzy βρήκε την ευκαιρία να ουρλιάζει στο φεγγάρι σαν άλλος λυκάνθρωπος. Όλα αυτά βέβαια για τις ανάγκες του τρίτου προσωπικού δίσκου με τον ίδιο τίτλο που κυκλοφόρησε το 1983. Η μεταμόρφωση μάλιστα του Ozzy σε λυκάνθρωπο έγινε από τον μακιγιέρ της ταινίας «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες».

The Cure – Lullaby

Το 1989 οι Cure κυκλοφόρησαν το όγδοο άλμπουμ τους «Disintegration» που θεωρείται και το πιο επιτυχημένο τους μέχρι σήμερα. Μέσα σε αυτό βρίσκουμε και το «Lullaby», που εκφράζει ίσως τις πιο σκοτεινές σκέψεις του Robert Smith.

To τραγούδι λοιπόν «γεννήθηκε» από έναν εφιάλτη που έβλεπε στον ύπνο του ο Smith όταν ήταν μικρός. Συγκεκριμένα, έβλεπε ότι ερχόταν μια τεράστια αράχνη και τον καταβρόχθιζε.

Διαβάστε επίσης τις προτάσεις μας για τις spooky ταινίες που μπορείτε να δείτε στο Netflix τη νύχτα του Halloween.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post 10 τραγούδια για τη βραδιά του Halloween appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα