Ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Βαρουφάκη για το επεισόδιο με τους λιμενικούς στην Αίγινα

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η περιβόητη δικογραφία εις βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη για το γνωστό επεισόδιο στο λιμάνι της Αίγινας, εν μέσω της καραντίνας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η δικογραφία πέρασε τη Δευτέρα το κοινοβουλευτικό κατώφλι και περιλαμβάνει αίτημα για άρση ασυλίας του γραμματέα του ΜέΡΑ25 μετά τη μηνυτήρια αναφορά και δικογραφία του Λιμενικού της Αίγινας για παράνομη μετακίνησή του την περίοδο των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι ο… μοιραίος Γιάνης Βαρουφάκης εγκαλείται

επειδή φέρεται ότι δεν σταμάτησε στον έλεγχο εκ μέρους των Αρχών, αρνούμενος να επιδείξει τα σχετικά έγγραφα, επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα. Τότε, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης είχε επισημάνει ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 όφειλε να αποδείξει ότι η εξοχική του κατοικία στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του και επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές, σχηματίστηκε δικογραφία.

Κεκλεισμένων των θυρών

Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος που αφορά την άρση ασυλίας βουλευτή, στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία και θα αποφανθεί στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή της για το εάν θα εισηγηθεί υπέρ ή κατά της άρσης της ασυλίας του.

Όπως πάντα, τον τελικό λόγο θα έχει η Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει με ψηφοφορία, προφανώς μετά το πέρας της ολιγοήμερης διακοπής των εργασιών της Βουλής λόγω θέρους.

Ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Βαρουφάκη για το επεισόδιο με τους λιμενικούς στην Αίγινα - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα