Υπερσύγχρονο πυρηνικό υποβρύχιο εντάσσεται στο ρωσικό στόλο την ώρα που Μόσχα και Δύση είναι στα… κάγκελα

Ένα υπερσύγχρονο πυρηνικό υποβρύχιο εντάχθηκε και επίσημα στο Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης μεταξύ Μόσχας και Δύσης για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Το υποβρύχιο Knyaz Vladimir (πρίγκιπας Βλαντίμιρ) το οποίο έχει σχεδιασθεί για να μεταφέρει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bulava με πυρηνική γόμωση, εντάχθηκε την Παρασκευή 12/6 στο Πολεμικό Ναυτικό, κατά την διάρκεια των επίσημων εορτασμών για την Ημέρα της Ρωσίας.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Νικολάι Εφμένοφ, ο οποίος παρέστη στην επίσημη τελετή

έπαρσης της σημαίας στο υποβρύχιο, το πλήρωμα -κατά την περίοδο των δοκιμών- έδειξε τις ικανότητές του και στις 29 Οκτωβρίου του 2019 πραγματοποιήθηκε επιτυχής εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Bulava, ακολουθώντας τροχιά από τη Λευκή Θάλασσα έως το πεδίο δοκιμών Κούρα στην Καμτσάτκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως Ττο ρωσικό υπουργείο προέβη στην ανακοίνωση σε μια στιγμή που παρατηρείται ρήξη με τις χώρες της Δύσης για την ανατολική Ουκρανία και εν μέσω φόβων για έναν εντεινόμενο ανταγωνισμό των εξοπλισμών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Υπερσύγχρονο πυρηνικό υποβρύχιο εντάσσεται στο ρωσικό στόλο την ώρα που Μόσχα και Δύση είναι στα… κάγκελα - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα