Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» εκτόξευσε τις τιμές των ακινήτων
Αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το πρόγραμμα «Σπίτι μου 1», και το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» οδήγησε σε νέα αύξηση τιμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ReDataset. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την κριτική ότι φαινομενικά κάποια νέα ζευγάρια -με συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες- μπόρεσαν να αγοράσουν ακίνητο για να στεγάσουν την οικογένειά τους, ωστόσο η κυβερνητική πρωτοβουλία όχι μόνο δεν μείωσε τις τιμές, αντιθέτως τις αύξησε και τα κρατικά κονδύλια,
Η ανάλυση της ReDataset, του τμήματος Data & Analytics της Resolute Cepal Greece (RCG), καταγράφει, βάσει μοναδικών ακινήτων από αγγελίες, την πορεία των τιμών ανά τ.μ. και της διαθεσιμότητας ακινήτων, συγκρίνοντας τις μεταβολές τόσο στα ακίνητα που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος όσο και στο σύνολο της αγοράς. Για λόγους σύγκρισης παρατίθενται και τα αντίστοιχα στοιχεία από το πρόγραμμα «Σπίτι μου 1», τόσο για το πρώτο τετράμηνο (Μάρτιος – Ιούλιος 2023) από τη δημοσίευση της ΚΥΑ όσο και για τη συνολική διάρκειά του έως τον Σεπτέμβριο 2023.
Εθνικό επίπεδοΣτο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 2», η μέση τιμή ανά τ.μ. αυξήθηκε κατά 1,8%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αντίστοιχη αύξηση ήταν 1,6%. Παράλληλα, η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων ενισχύθηκε κατά 6,6%, έναντι 7,2% στο σύνολο της αγοράς. Αντίστοιχα, στο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή είχε αυξηθεί κατά 2,3%, ενώ η γενική τάση στην αγορά ήταν +1,3%.
Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων είχε καταγράψει σημαντικά υψηλότερη αύξηση 30,7%, έναντι 28,8% στο σύνολο της αγοράς. Για τη συνολική διάρκεια του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 4,7% και η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων κατά 41,8%, ενώ στο σύνολο της αγοράς οι αντίστοιχες αυξήσεις ήταν 2,6% και 39,6%.
Κεντρικός Τομέας ΑθηνώνΣτο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 2», η μέση τιμή ανά τ.μ. αυξήθηκε κατά 1,7%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αντίστοιχη αύξηση ήταν 1,5%. Παράλληλα, η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 6,1%, έναντι 6,4% στο σύνολο της αγοράς. Αντίστοιχα, στο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή είχε αυξηθεί κατά 3,6%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αύξηση ήταν 4%.
Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων είχε αυξηθεί κατά 20%, έναντι 22% στο σύνολο της αγοράς. Για τη συνολική διάρκεια του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 6,6% και η προσφορά κατά 23,2%, ενώ στο σύνολο της αγοράς οι αντίστοιχες αυξήσεις ήταν 6,4% και 25,2%.
Βόρειος Τομέας ΑθηνώνΣτο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 2» η μέση τιμή ανά τ.μ. αυξήθηκε κατά 2,5%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αύξηση ήταν 1,8%. Αντίθετα, η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων παρουσίασε οριακή μείωση 0,1%, τη στιγμή που στο σύνολο της αγοράς καταγράφηκε αύξηση 5,2%.Στο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή είχε αυξηθεί κατά 2,2%, ενώ στο σύνολο της αγοράς κατά 1,8%.
Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων είχε αυξηθεί κατά 15,1%, έναντι 23,2% στο σύνολο της αγοράς. Για τη συνολική διάρκεια του «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 3,8%, ενώ και στο σύνολο της αγοράς η μεταβολή ήταν επίσης 3,8%. Η προσφορά αυξήθηκε κατά 21,2% για τα επιλέξιμα ακίνητα και κατά 32,1% στο σύνολο της αγοράς.
Νότιος Τομέας ΑθηνώνΜαρίνα ΦλοίσβουΣτο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 2» η μέση τιμή ανά τ.μ. αυξήθηκε κατά 1,4%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αύξηση ήταν 0,9%. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων ενισχύθηκε κατά 8,7%, σε σύγκριση με +9,2% στο σύνολο της αγοράς. Στο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 3,4%, έναντι 2,2% στο σύνολο της αγοράς.
Η προσφορά αυξήθηκε κατά 21,2%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αύξηση ήταν 22,9%. Για τη συνολική διάρκεια του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 4,3%, όσο και η αύξηση στο σύνολο της αγοράς (3,3%). Αντίστοιχα, η προσφορά αυξήθηκε κατά 30,3% στα επιλέξιμα ακίνητα και 31,2% στο σύνολο της αγοράς.
Δυτικός Τομέας ΑθηνώνΣτο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 2» η μέση τιμή ανά τ.μ. αυξήθηκε κατά 2,4%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αύξηση ήταν 3,6%. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε οριακά κατά 1,5%, σε σύγκριση με +5% στο σύνολο της αγοράς. Στο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή είχε αυξηθεί κατά 3,6%, ενώ στο σύνολο της αγοράς κατά 1,6%.
Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 22,1%, έναντι 18,9% στο σύνολο της αγοράς. Για τη συνολική διάρκεια του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 7,3%, έναντι 3,9% στο σύνολο της αγοράς, ενώ η προσφορά αυξήθηκε κατά 32,6% έναντι 27,5%.
ΠειραιάςΠειραιάς, Δημοτικό ΘέατροΣτο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 2» η μέση τιμή ανά τ.μ. αυξήθηκε κατά 2,2%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αύξηση ήταν 0,8%. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 10,9%, έναντι 10% στο σύνολο της αγοράς. Στο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 4,3%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αντίστοιχη μεταβολή ήταν 3,5%.
Η προσφορά αυξήθηκε κατά 24,2%, έναντι 20,9% στο σύνολο της αγοράς. Για τη συνολική διάρκεια του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 8,6%, σε σύγκριση με 8,4% στο σύνολο της αγοράς, ενώ η προσφορά αυξήθηκε κατά 29,9%, έναντι 28,5% στο σύνολο της αγοράς.
Ανατολική ΑττικήΣτο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 2» η μέση τιμή ανά τ.μ. αυξήθηκε κατά 3,1%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αντίστοιχη αύξηση ήταν 1,6%. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 4,4%, έναντι 7,6% στο σύνολο της αγοράς. Στο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή είχε αυξηθεί κατά 3,6%, ενώ στο σύνολο της αγοράς κατά 3,9%.
Η προσφορά αυξήθηκε κατά 22,3%, έναντι 22,5% στο σύνολο της αγοράς. Για τη συνολική διάρκεια του «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 7,7%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η μεταβολή ήταν 5,1%. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 23,2%, έναντι 29,1% στο σύνολο της αγοράς.
Περιφερειακή Ενότητα ΘεσσαλονίκηςΘεσσαλονίκηΣτο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 2» η μέση τιμή ανά τ.μ. αυξήθηκε κατά 2,4%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αύξηση ήταν 2,3%. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 4,9%, σε σύγκριση με 6,3% στο σύνολο της αγοράς. Στο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 1,3%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η μεταβολή ήταν 0,9%.
Η προσφορά αυξήθηκε κατά 61,1%, έναντι 55,8% στο σύνολο της αγοράς. Για τη συνολική διάρκεια του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 3,8%, έναντι 2,8% στο σύνολο της αγοράς. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 89,8%, έναντι 83,9% στο σύνολο της αγοράς.
Δήμος ΠάτραςΣτο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 2» η μέση τιμή ανά τ.μ. αυξήθηκε κατά 2,6%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αύξηση ήταν 0,9%. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 10,8%, σε σύγκριση με 8,4% στο σύνολο της αγοράς. Στο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 4,2%, έναντι 2,1% στο σύνολο της αγοράς.
Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 41,1%, έναντι 38,1% στο σύνολο της αγοράς. Για τη συνολική διάρκεια του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 7%, έναντι 4,5% στο σύνολο της αγοράς. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 47,2%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αντίστοιχη μεταβολή ήταν 43,6%.
Δήμος Ηρακλείου ΚρήτηςΣτο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 2» η μέση τιμή ανά τ.μ. αυξήθηκε κατά 3,9%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αύξηση ήταν 5%. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 10,9%, έναντι 11,3% στο σύνολο της αγοράς. Στο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 5,9%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση στο σύνολο της αγοράς ήταν 2,8%.
Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 51,2%, έναντι 46,4% στο σύνολο της αγοράς. Για τη συνολική διάρκεια του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 10,3%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η μεταβολή ήταν 1,5%. Η προσφορά αυξήθηκε κατά 76,2%, έναντι 66,7% στο σύνολο της αγοράς.
Δήμος ΛάρισαςΣτο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 2» η μέση τιμή ανά τ.μ. αυξήθηκε κατά 2,6%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αύξηση ήταν 2,2%. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 16,6%, σε σύγκριση με 14,9% στο σύνολο της αγοράς. Στο πρώτο τετράμηνο του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 6,6%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η μεταβολή ήταν 3,9%.
Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 79,4%, έναντι 82,2% στο σύνολο της αγοράς. Για τη συνολική διάρκεια του προγράμματος «Σπίτι μου 1» η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 7,1%, ενώ στο σύνολο της αγοράς η αντίστοιχη μεταβολή ήταν 4,6%. Η προσφορά επιλέξιμων ακινήτων αυξήθηκε κατά 105,2%, έναντι 118,2% στο σύνολο της αγοράς.
Διαβάστε περισσότερα Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» εκτόξευσε τις τιμές των ακινήτων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Προσωπικός Γιατρός: Τι θα γίνει με τους πολίτες που δεν θα έχουν γιατρό έως τέλος Ιουνίου
- Η Κλαυδία απαντά στον Λιάγκα για τον «πάτο του βαρελιού»: «Μου έδωσε ένα κίνητρο»
- Nicole Kidman: Εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των Καννών, αλλά αυτή τη φορά κάτι δεν πήγε καλά με την περούκα (φωτό)
- Τον μαχαίρωσε εν ψυχρώ μέσα στο θερμοκήπιο – Σοκ στη Βάρδα με τη δολοφονία 24χρονου εργάτη
- «Πάντα υπάρχουν αρνητικά σχόλια, κάποια σε πληγώνουν και από κάποια μαθαίνεις», λέει η μητέρα της Klavdia
- Πέτρος Φιλιππίδης: Έχει σακχαρώδη διαβήτη - Δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του
- Η Klavdia και η ελληνική αποστολή επέστρεψαν στην Αθήνα - Οι πρώτες φωτογραφίες
- Σεισμοί στην Εύβοια: Φόβοι για δόνηση έως 5,5 Ρίχτερ - Τι λένε Λέκκας, Τσελέντης και Καραστάθης
- Μπακογιάννη για Σαμαρά: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, θέλει να ρίξει δεύτερη φορά Μητσοτάκη αλλά δεν θα λειτουργήσει
- Χάρης Ρώμας για πρώην σύντροφό του: Έμαθα ότι είχε κλέψει και το δέχτηκα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις newsbreak
- Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς του 44χρονου που σκοτώθηκε στην Ξάνθη από Ρομά: «Το σύστημα αδρανεί εσκεμμένα ή αδιάφορα»
- Ηράκλειο: Σκύλος ξέφυγε από τη ιδιοκτήτρια του και δάγκωσε μια 16χρονη
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα «μεσαία» εισοδήματα: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι για 2,8 εκατ. φορολογούμενους
- Σήμερα η δίκη για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικά πυρά
- Πρότυπα και Ωνάσεια σχολεία: Σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα
- Η ΑΑΔΕ… ξεψαχνίζει τα επιδόματα!
- Οδηγός ΙΧ τραυμάτισε και εγκατέλειψε διανομέα στον Βόλο!
- Άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στον Τύρναβο
- Φωτιά σε επιχείρηση στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης – Οι φλόγες προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές!
- Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» εκτόξευσε τις τιμές των ακινήτων
- Τελευταία Νέα newsbreak
- Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» εκτόξευσε τις τιμές των ακινήτων
- Η ΑΑΔΕ… ξεψαχνίζει τα επιδόματα!
- Πρότυπα και Ωνάσεια σχολεία: Σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα
- Εύβοια: «Δεκάδες τα σπίτια με ρηγματώσεις», λέει ο δήμαρχος Μαντουδίου – Κλειστά σχολεία, αυτοψία από κλιμάκια
- Ηράκλειο: Σκύλος ξέφυγε από τη ιδιοκτήτρια του και δάγκωσε μια 16χρονη
- Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς του 44χρονου που σκοτώθηκε στην Ξάνθη από Ρομά: «Το σύστημα αδρανεί εσκεμμένα ή αδιάφορα»
- Σήμερα η δίκη για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικά πυρά
- Φωτιά σε επιχείρηση στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης – Οι φλόγες προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συνεδριάζει το ΚΥΣΟΙΠ: το επίκεντρο ο νέος προϋπολογισμός 2028-2034
- Γυαλιά καρφιά κατάστημα στο Περιστέρι – «Μπούκαρε» νεαρή οδηγός με το ΙΧ
- Σήμερα τα αποτελέσματα για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα, Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία
- Μητσοτάκης για Γενοκτονία των Ποντίων: Χρέος μας να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας
- Τι γνωρίζουμε για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη του Τζο Μπάιντεν
- Κυριάκος Μητσοτάκης για Γενοκτονία των Ποντίων: Χρέος μας να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη
- Η Ιωάννα Τούνη δημοσιεύει εικόνες από το Ντουμπάι και αναρωτιέται: «Ξεχνάς και εσύ για λίγο τα προβλήματά σου όταν ταξιδεύεις;»
- Τροχαίο στο Βόλο: Παράσυρση 40χρονου απο Ι.Χ – Σε σοβαρή κατάσταση ο διανομέας
- Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων - Δεν Ξεχνώ, Δεν Συγχωρώ
- Νικήτρια η Αυστρία - στην 6η θέση η Ελλάδα με την «Αστερομάτα» Klavdia