Το κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της Αιγύπτου κατά της Οθωμανικής «κατοχής» της Κωνσταντινούπολης!

Η κορυφαία θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου επιτέθηκε εκ νέου στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά για τα σχέδιά του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Το Dar Al-Iftaa, το κορυφαίο σουνιτικό μουσουλμανικό σώμα της χώρας, κατηγόρησε τα σχέδια ως «προπαγάνδα» και τη συνέχιση αυτού που είπε ότι ήταν «κατοχή» της Κωνσταντινούπολης.

«Το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τέθηκε πριν από δεκαετίες, αλλά παρέμεινε εργαλείο και όπλο προπαγάνδας

στα χέρια διαφόρων πολιτικών στις εκστρατείες τους για να προσελκύσουν ψηφοφόρους, ειδικά τους θρησκευτικούς», ανέφερε σχετική δήλωση.

Η καταδίκη του θρησκευτικού σώματος για την οθωμανική «κατοχή» προκάλεσε αντιπαραθέσεις μεταξύ μουσουλμάνων, πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ότι οι Οθωμανοί ήταν οι νόμιμοι ηγέτες του τελευταίου ισλαμικού χαλιφάτου.

Ένα από τα παλαιότερα και πιο ισχυρά όργανα του μουσουλμανικού κόσμου, το Dar Al-Iftaa είναι υπεύθυνο για την έκδοση φέτβα, ή θρησκευτικών διατάξεων, για όλες τις πτυχές της λατρείας και της ζωής.

Η δήλωση αυτή είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της έντονης αντιπαλότητας μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, από τότε που ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι κατέλαβε την εξουσία από τον σύμμαχο των Τούρκων – Μοχάμεντ Μόρσι.

Το κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της Αιγύπτου κατά της Οθωμανικής «κατοχής» της Κωνσταντινούπολης! - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα