Το ΔΝΤ ενισχύει τις χώρες-μέλη του, με νέα γραμμή ρευστότητας

Μια νέα βραχυπρόθεσμη γραμμή οικονομικής ρευστότητας, για να βοηθήσει τις χώρες-μέλη του με ισχυρά οικονομικά στοιχεία να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την πανδημία του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Η πιστωτική διευκόλυνση προσφέρει μία εναλλασσόμενη και ανανεώσιμη εξασφάλιση για τις χώρες-μέλη με πολύ δυνατές πολιτικές και ισχυρά οικονομικά δεδομένα, οι οποίες χρειάζονται βραχυπρόθεσμη και μετριοπαθή υποστήριξη με το ισοζύγιο των πληρωμών

τους.
Ανταπόκριση φαίνεται να υπάρχει στην πρόταση του Ταμείου να χορηγήσει ελάφρυνση χρέους σε φτωχές χώρες, τείνοντάς τους χείρα βοηθείας προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην πανδημία.

Ήδη η Ελβετία ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την πρόταση. Το ΔΝΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να τριπλασιάσει την ευνοϊκή χρηματοδότησή του προς τις φτωχότερες χώρες διαθέτοντας ποσό που υπερβαίνει τα 18 δισ. δολάρια, δήλωσε η διευθύντριά του Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Η Ελβετία είναι επί της αρχής διατεθειμένη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία που δρομολογείται από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα για την προσωρινή αναστολή των πληρωμών για την εξυπηρέτηση των χρεών στις φτωχότερες χώρες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Βέρνης.

Το ΔΝΤ ενισχύει τις χώρες-μέλη του, με νέα γραμμή ρευστότητας via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα