Το Plaquenil που φέρνει ελπίδα για τον κορωνοϊό, μόνο με συνταγή γιατρού

Μετά την μαζική επιδρομή των πανικόβλητων πολιτών στα φαρμακεία για να προμηθευτούν  το σκεύασμα Plaquenil, με δραστική ουσία τη χλωροκίνη, ο ΕΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι πλέον το σκεύασμα θα χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού.

Η ιατρική και επιστημονική κοινότητα έστρεψε το ενδιαφέρον της στο φάρμακο που χορηγήθηκε στον Έμπολα, μετά από θετικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν και από τον κ. Τσιόδρα: «Να πω για τη χλωροκίνη. Είναι ένα

ευρέως διαδεδομένο φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μαλάρια εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση μαλάριας, ελονοσίας δηλαδή. Είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται όντως και σε κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα. Θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα του φαρμάκου και μπορεί και διατίθεται αυτή τη στιγμή και στην ελληνική αγορά.
Εγώ γνωρίζω, γιατί είμαι σε επικοινωνία με όλους τους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με το νέο κορωνοϊό, ότι όλοι παίρνουν χλωροκίνη» είχε δηλώσει ο κ. Τσιόδρας.

Οι γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου για όσους έτρεξαν να αγοράσουν Plaquenil που χορηγείται σε ρευματοειδή αρθρίτιδα και λύκο, ενώ ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Open, τόνισε πως η εν λόγω ουσία είναι επικίνδυνη και απαγορεύεται να ληφθεί χωρίς συνταγή γιατρού.

Η απόφαση του ΕΟΦ:

Τρόπος διάθεσης PLAQUENIL

Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος PLAQUENIL ορίζεται με ««Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Η Διοίκηση του ΕΟΦ

Το Plaquenil που φέρνει ελπίδα για τον κορωνοϊό, μόνο με συνταγή γιατρού via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα