Τι θα ισχύει στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας

Tο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων στα μέσα μεταφοράς παρουσίασε ο ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Η σταδιακή επάνοδος σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απαιτεί τη σταδιακή επιστροφή των μέσων μαζικής

μεταφοράς σε πλήρη λειτουργία» είπε χαρακτηριστικά ο κ . Κεφαλογιάννης προαναγγέλωντας ότι θα αυξηθούν οι συχνότητες των μέσων μεταφοράς επισημαίνοντας όμως προς τους πολίτες να μην τα χρησιμοποιούν εάν δεν συντρέχει απολύτως αναγκαίος λόγος.

Στα μέτρα που επιβάλλονται είναι: υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στις μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς από εργαζόμενους και επιβατικό κοινό, ελεγχόμενη είσοδος στους σταθμούς.

Τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας διαμορφώνονται ως εξής:

Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό σήμερα η συχνότητα των συρμών είναι στα 7,5 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής και σχεδιάζουμε να κατέβει στα 6 λεπτά.Στο Τραμ από τα 11 λεπτά στόχος είναι να φθάσουμε στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής.Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα θα ανέλθουμε το επόμενο διάστημα στα 1.000.

Οι συχνότητες αυτές θα βελτιωθούν σε δεύτερο στάδιο, σε συνάρτηση με την περαιτέρω άρση των περιορισμών. Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης «προκειμένου τα παραπάνω μέτρα να τύχουν άμεσης εφαρμογής, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία»:

Στη δυνατότητα εξαίρεσης του δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού στο προσωπικό των συγκοινωνιών.Στην αναστολή των διαδικασιών της κινητικότητας των εργαζομένων από τους Οργανισμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε άλλον φορέα.

Μάλιστα κάλεσε τους πολίτες που έχουν την επιλογή της μεταφοράς με ιδιωτικό τους μέσο, να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή. Ως ένα επιπλέον μέτρο διευκόλυνσης ανακοίνωσε :

Την παράταση της μη ισχύος του δακτυλίου για τον μήνα Μάιο.Από τις 4 Μαΐου τη δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα ΙΧ.

Τι θα ισχύει στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα