Τεράστια επιστημονική ανακάλυψη! Ο Kepler-1649c είναι το… αντίγραφο της γης (video)

Μια πολύ μεγάλη ανακάλυψη έκανε επιστημονική μονάδα της ΝΑSA που ανακοίνωσε πως φαίνεται πως έχει εντοπίσει μια «δεύτερη γη», έναν πλανήτη αντίγραφο του δικού μας. Ο πλανήτης, που ονομάστηκε Kepler-1649c, βρίσκεται σε απόσταση 300 ετών φωτός από τη γη και έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά όπως το μέγεθος και τη θερμοκρασία.

Είναι μόλις 1,06 φορές μεγαλύτερος από τον δικό μας και οι ερευνητές πιστεύουν πως είναι πιθανό να έχει συνθήκες φιλικές για την ύπαρξη νερού και την ανάπτυξη ζωής, καθώς βρίσκεται εντός της «κατοικήσιμης» ζώνης του άστρου του, αλλά αυτό θέλει ψάξιμο…

Ονομάστηκε

έτσι μετά από νέα ανάλυση παλαιότερων δεδομένων που είχε στείλει το -εκτός λειτουργίας πλέον- αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ». Tότε ο πλανήτης είχε περάσει απαρατήρητος, αλλά σήμερα μετά από μία δεύτερη ανάλυση των στοιχείων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πόσα κοινά χαρακτηριστικά έχει με τη γη.

«Από όλους τους εξωπλανήτες που βρέθηκαν από το Κέπλερ, αυτός ο μακρινός κόσμος – που βρίσκεται 300 έτη φωτός από τη Γη – μοιάζει περισσότερο με τη Γη σε μέγεθος και εκτιμώμενη θερμοκρασία. Τα παραπάνω στοιχεία δεν προϋποθέτουν απαραίτητα τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία ή και την ύπαρξη ζωής στον εξωπλανήτη. Ο Kepler-1649c βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι κόκκινο νάνο, ο οποίος είναι γνωστός για τις αστρικές εκρήξεις», ανέφερε η ανακοίνωση της επιστημονικής μονάδας της ΝASA.

«Είναι απίστευτο ότι βρήκαμε έναν τέτοιο εξωπλανήτη τώρα, τόσα χρόνια αφότου έχει σταματήσει η συλλογή δεδομένων από το τηλεσκόπιο Κέπλερ. Αναρωτιέμαι τι άλλο μπορεί να βρεθεί τα επόμενα χρόνια στα πλούσια στοιχεία που συνέλλεξε το Κέπλερ», ανέφερε ο αστρονόμος Τζεφ Κάφλιν του Ινστιτούτου SETI της Καλιφόρνια.

Τεράστια επιστημονική ανακάλυψη! Ο Kepler-1649c είναι το… αντίγραφο της γης (video) via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα