Συζητήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραταθεί το «μπλόκο» στα σύνορα

Έχει ανοίξει για τα καλά πλέον η κουβέντα στις Βρυξέλλες, για το κατά πόσο θα παραταθεί το κλείσιμο των συνόρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση – μια συζήτηση που αφορά βέβαια άμεσα στη χώρα μας, καθώς επηρεάζει τις εξελίξεις στο θέμα της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης.

Όπως έκανε γνωστό η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τα κράτη μέλη της Ένωσης, συζητούν από το Σάββατο σχετικά με το αν θα παραταθεί ή

όχι το κλείσιμο των συνόρων πέραν των εορτών του καθολικού Πάσχα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Covid-19. «Βρισκόμαστε σε διαβούλευση με τα κράτη μέλη όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε μετά το Πάσχα», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Europe 1.

Δείτε επίσης: Το «κοράκι» ξαναχτυπά! Καμία έκπληξη – Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε αντιδρά στο κορωνο-μόλογο

Η φον Ντερ Λάιεν επανέλαβε για ακόμη μια φορά επίσης, ότι ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ θα πάρει την μορφή ενός νέου «Σχεδίου Μάρσαλ», για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της Ευρώπης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και πρόσθεσε ότι η ίδια αισθάνεται πως η Ευρώπη που θα αναδυθεί από την κρίση του νέου κορωνοϊού θα είναι ισχυρότερη.

Τοποθέτηση για τις εξελίξεις έκανε και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος διαμήνυσε πως η Ρώμη βλέπει θετικά την ευρωπαϊκή πρόταση για χρηματοδότηση 100 δισ. ευρώ των κρατών-μελών, με σκοπό να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες που προκαλεί ο κορωνοϊός. Πρόταση που πάντως εμφανώς έχει τον χαρακτήρα συμβιβασμού, ανάμεσα στις χώρες που ζητάνε την έκδοση κορωνο-ομολόγων κι εκείνων, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία που επιμένουν σε χρηματοδοτήσεις με μνημονιακά χαρακτηριστικά μέσω του ESM.

Συζητήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραταθεί το «μπλόκο» στα σύνορα via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα