Συνάντηση-ερωτηματικό ανάμεσα σε Κυριάκο και πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, 5 ημέρες μετά την έφοδο στα «Παραπολιτικά»

Συναντήσεις, με τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννη–Κωνσταντίνο Χαλκιά, τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Νικόλαο Μπουλαξή, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννη Λιανό, και τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνο Μασσέλο, είχε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συζητήσει μαζί τους θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία τους.

Οι συναντήσεις, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, «έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα. Η κυβέρνηση σέβεται απολύτως, όπως έχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της θητείας της

την ανεξαρτησία και ακεραιότητα των Αρχών αυτών».

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρχε βαθύ παρασκήνιο…

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού έγινε πέντε μέρες μετά τον δήθεν αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε η Επιτροπή στα γραφεία των ομίλων «Παραπολιτικά» (που διοικείται από φίλους του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη) και «Alter Ego» (που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη), αλλά και στο πρακτορείο διανομής «Άργος», το οποίο επίσης διοικείται από τους παραπάνω ομίλους, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις από αρθρογράφους – πιστόλια του ομίλου.

Άγνωστο είναι τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες, ωστόσο ενδιαφέρον θα είχε να μάθει η κοινή γνώμη αν έγινε σχετική συζήτηση ή… συστάσεις!

Υποχρεωτικός ο έλεγχος

Υπενθυμίζεται ότι, ο εν λόγω έλεγχος δεν ήταν επιλογή του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννη Λιανού. Ήταν υποχρεωμένος να τον πραγματοποιήσει, καθώς, μόλις το τελευταίο διάστημα, καθαρογράφηκε, επιτέλους, η απόφαση 659/2018, που είχε ληφθεί επί προεδρίας Δημήτρη Κυριτσάκη (συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2018) και αποτελούσε την έγκριση της εξαγοράς του ΔΟΛ από την εταιρία «Alter Ego».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι εν λόγω συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με φόντο και τον ανοικτό «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η έκθεση που δημοσιοποίησε την προηγούμενη Παρασκευή η πρώτη, και αποκάλυπτε ότι οι τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές της τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι οι υψηλότερες στην ΕΕ, αλλά και στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, προκάλεσε την αντίδραση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που αμφισβήτησε τα στοιχεία, καθώς και νέα ανακοίνωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα