Στη φυλακή μαστροπός που εν γνώσει του κόλλησε HIV σε τρεις γυναίκες

Προαγωγός που κόλλησε σε τρεις γυναίκες τον ιό HIV και έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις με πολλές άλλες καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση, «για τη δυστυχία που προκάλεσε σε τόσο κόσμο». Η έρευνα σε βάρος του 61χρονου Τζον Ρόντνέϊ από το Τούθχιλ του Σούιντον, στη Βρετανία, ξεκίνησε το 2017, έπειτα από καταγγελία γυναίκας που βρέθηκε θετική στον ιό HIV ύστερα από σεξουαλική επαφή που είχε μαζί του δύο χρόνια νωρίτερα.

Η αστυνομία έκτοτε άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της σεξουαλικής δράσης του

με πολλές γυναίκες για αρκετά χρόνια, με τις οποίες έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις και χωρίς να τις ενημερώνει ότι έπασχε από AIDS.

Ο Ρόντνεϊ, που είχε διαγνωστεί με τον ιό το 2013, δεν έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις Αρχές. Μάλιστα, έπαιρνε σποραδικά τα φάρμακα που όφειλε να λαμβάνει για να μην είναι μεταδοτικός, ενώ ψευδόταν, λέγοντας ότι δεν είχε καμία σεξουαλική επαφή για μία δεκαετία. Σύμφωνα με ανάλυση ειδικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που κατατέθηκε στο δικαστήριο, τουλάχιστον τρεις γυναίκες έχουν κολλήσει τον ιό HIV από σεξουαλική επαφή μαζί του.

Τρεις ήταν οι γυναίκες των οποίων οι καταγγελίες εξετάστηκαν και υποστήριζαν ότι έκαναν σεξ μαζί του το 2015 και το 2016. Δύο από αυτές το ήξεραν από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας τους και η μία κατέθεσε ότι έχει κάνει αρκετές φορές απόπειρες αυτοκτονίας…

Στη φυλακή μαστροπός που εν γνώσει του κόλλησε HIV σε τρεις γυναίκες via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα