Στα χέρια των Ιρακινών ο «Μουφτής της Μοσούλης» των 500 κιλών, εκ των ηγετών του ISIS, που είχε βρει καταφύγιο στην Τουρκία

Μια ομάδα Ιρακινών ειδικών δυνάμεων συνέλαβε ανώτερο κληρικό του ISIS που πιστεύεται ότι εξέδωσε την απόφαση δολοφονίας πολλών θρησκευτικών προσωπικοτήτων, αλλά και της καταστροφής του ιστορικού τζαμιού του Προφήτη Yunus στην κεντρική Μοσούλη.

Ο Shifa Al Nima, επίσης γνωστός ως Abu Abdul Bari, χαρακτηρίστηκε ως Μουφτής της Μοσούλης, την περίοδο που η τρομοκρατική ομάδα ήλεγχε μεγάλες περιοχές της χώρας το 2014. Με δικές του εντολές πολλά ιστορικά μνημεία της πόλης καταστράφηκαν.

Όταν

τα πράγματα άρχισαν να… σκουραίνουν για το Ισλαμικό Κράτος, ο Al Nima το 2017 δραπέτευσε στην Τουρκία (σ.σ. που αλλού…). Όμως, έκανε το λάθος να επιστρέψει στο Ιράκ την άνοιξη του 2019 και μερικούς μήνες αργότερα, οι ειδικές δυνάμεις που αρκετά συχνά επιχειρούν εναντίον «υπολειμμάτων» του ISIS, τον συνέλαβαν.

Όμως, έπρεπε να τον μεταφέρουν κιόλας, καθώς ήταν τόσο παχύς (πάνω από 500 κιλά!), που μετά τη σύλληψή του, έπρεπε να τοποθετηθεί στην καρότσα ενός οχήματος της αστυνομίας.

Έχει καταδικαστεί σε θάνατο.

Στα χέρια των Ιρακινών ο «Μουφτής της Μοσούλης» των 500 κιλών, εκ των ηγετών του ISIS, που είχε βρει καταφύγιο στην Τουρκία - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα