«Σφαλιάρα» της δικαιοσύνης σε πολιτικούς και τραπεζίτες

Διπλό χτύπημα στις αλλαγές που έφερε  κυβέρνηση στον ποινικό κώδικα υπέρ των τραπεζών – Αντισυνταγματική η αμνήστευση των τραπεζιτών.

Δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών κρίνουν ανεφάρμοστη τη διάταξη ευνοϊκής μεταχείρισης τραπεζικών στελεχών, θεσπίζοντας ένα καθεστώς εξαίρεσης των τραπεζιτών απ’ ό,τι ισχύει για όλα τα στελέχη, ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων, που κατηγορούνται για απιστία, αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια

των ίδιων των τραπεζών αν θα ζητούν την άσκηση δίωξης σε βάρος των ελεγχόμενων στελεχών.

Αντισυνταγματική και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Απριλίου που έδωσε στις διοικήσεις των τραπεζών το νομικό πρόσχημα να κλείσουν «παλιούς λογαριασμούς», θέτοντας τις τράπεζες, που επανειλημμένα ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα των φορολογουμένων, υπεράνω νομιμότητας.

Παραβιάζεται η αρχή της ισότητας, λένε οι δικαστές και καλούν τους εισαγγελείς να εξετάσουν την ουσία των εκκρεμών υποθέσεων για ζημιές εις βάρος πρώην δημόσιας τράπεζας.

Είναι δύο αποφάσεις που κηρύσσουν ρητά αντισυνταγματικές και ανεφάρμοστες τις κυβερνητικές ρυθμίσεις. Δεν προδικάζουν ενοχή των ελεγχόμενων τραπεζικών στελεχών, λένε απλώς ότι πρέπει να εξεταστούν οι κατηγορίες σε βάρος τους, όπως θα συνέβαινε με κάθε πολίτη στη θέση τους.

Πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Σφαλιάρα» της δικαιοσύνης σε πολιτικούς και τραπεζίτες - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα