Σε εξέλιξη από τον Ράμα το σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων

Κρίσιμες προκλήσεις διαγράφονται στον ορίζοντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, καθώς ο χρόνος προσεγγίζει δύο σημαντικούς πολιτικούς σταθμούς στη χώρα, την προγραμματισμένη απογραφή πληθυσμού και τη διεξαγωγή των επόμενων βουλευτικών εκλογών, εντός του 2021, την ώρα που η αλβανική εξουσία συνεχίζει χωρίς ανάσχεση τις επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων και των συμφερόντων της μειονότητας στη Β. Ήπειρο.

Ο πρωθυπουργός Ράμα, έχοντας, τώρα, εξασφαλίσει και το ευρωπαϊκό

εισιτήριο για τη χώρα του, παραμένει σταθερά προσηλωμένος στο σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων, που έβαλε μπροστά το 2016, προκειμένου να εξοστρακίσει από την πατρώα γη τους γηγενείς Έλληνες και να απομειώσει το χριστιανικό στοιχείο στον αλβανικό Νότο.

Η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των Ελλήνων της Χειμάρρας, με την κυβερνητική διαταγή διεξαγωγής «ανακρίσεων καταστολής» σε Χειμαρριώτες, με αφορμή πρόσφατη πρωτοβουλία των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι θέλησαν να αποκαταστήσουν ιερό μνημείο, της περιοχής, καταδεικνύει ότι η Αλβανία δεν πρόκειται εύκολα να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο για κάθε υποψήφια χώρα (σ.σ.: Η ΕΕ δεν είναι ΝΑΤΟ…), ειδικά στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του αυτοπροσδιορισμού των πολιτών κατά συνείδηση…

Η ανύψωση ενός γιγάντιου ιερού σταυρού στον αύλειο χώρο της παλαιάς Ιεράς Μονής της Αγίας Ζώνης στην Εκκλησία της Παναγιάς της Αχαλιώτισσας της Χειμάρρας, στη θέση Αθάλι, με πανοραμική ακτινοβολία σε ολόκληρη την παράλια περιοχή της Χειμάρρας, δεν είναι πρωτοβουλία εξαρχής…

«Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε»

Τα παλιότερα χρόνια προϋπήρχε στο ίδιο σημείο μεγάλος πέτρινος σταυρός, ένδειξη των αμιγώς χριστιανικών καταβολών των κατοίκων της μείζονος περιοχής της Χειμάρρας. Ωστόσο, ερέθισε το ισλαμοκαθεστώς των Τιράνων, που αντέδρασε σπασμωδικά, στέλνοντας ακόμα μια φορά στην πόλη ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να διαπιστώσουν «δήθεν» πιθανή παρανομία στην πρωτοβουλία των κατοίκων.

Η ενέργεια ανέσυρε δύσθυμες μνήμες από την εποχή της κομμουνιστικής δικτατορίας, όταν η χριστιανική πίστη τελούσε υπό απηνή διωγμό, αλλά τώρα τα αίτια συνάπτονται στη συνολική ανθελληνική συμπεριφορά του καθεστώτος Ράμα, που επιχειρεί να εξαφανίσει ό,τι «ελληνικό» από την περιοχή, ως εάν ο σταυρός να είναι «εθνικό σύμβολο»!

Το συμβάν σημειώθηκε μόλις λίγες ημέρες αφότου η αλβανική κυβέρνηση προώθησε νομοθέτημα με το οποίο επιχειρεί να αποτελειώσει το έργο της υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων στη Χειμάρρα και γενικότερα στη Β. Ήπειρο, το οποίο μάλιστα ανέπεμψε στην αλβανική Βουλή ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα ως… αντισυνταγματικό.

«Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε… Θα προσφύγουμε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, αλλά τώρα Συνταγματικό Δικαστήριο δεν υπάρχει…» αναφέρει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο επικεφαλής του παραρτήματος της Ομόνοιας Χειμάρρας, σημαίνον μέλος της μειονοτικής οργάνωσης και πρώην υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Φρέντυ Μπελέρης, τονίζοντας ωστόσο ότι «θα προσπαθήσουμε για τη μικρότερη δυνατή ζημιά», καθώς το καθεστώς Ράμα έχει λάβει τις αποφάσεις του και, όταν θα επανασυγκροτήσει το Συνταγματικό Δικαστήριο, θα επιλέξει με συγκεκριμένα κριτήρια τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν.

Σε εξέλιξη από τον Ράμα το σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα