Σε δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα 1.500 πρόσφυγες από το ΚΥΤ στη Μόρια

Σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα αναμένεται να μεταφερθούν το ερχόμενο Σάββατο περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ της Μόριας, στη Λέσβο. Η μετακίνηση των αλλοδαπών θα γίνει με ειδικά ναυλωμένο πλοίο και εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την προστασία ευάλωτων ατόμων στον κορωνοϊό που διαβιούν στις δομές φιλοξενίας.

Συνολικά, έχει σχεδιαστεί η μετακίνηση στην ενδοχώρα 2.380 ευάλωτων ατόμων από τα πέντε ΚΥΤ

των νησιών Λέσβου, Χίου, Κω, Σάμου και Λέρου, με τους πρώτους 1.500 να φεύγουν από τη Μόρια. Η επιλογή των αλλοδαπών που πρόκειται να μετακινηθούν έγινε έπειτα από αξιολόγηση του ιατρικού ιστορικού τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον ΕΟΔΥ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Η διαδικασία της μετακίνησής τους στην ενδοχώρα και η εγκατάστασή τους στις δομές φιλοξενίας και μικρα ξενοδοχεία που θα είναι διάσπαρτα και απομονωμένα θα γίνουν σε συνεργασία όλων των ανωτέρω φορέων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επισήμανε ότι στόχος της κίνησης αυτής είναι η προστασία των διαμενόντων στις δομές, λόγω της κρίσης που απειλεί τη δημόσια υγεία. Σημειώνεται ότι άλλα 100 άτομα από ευάλωτες κατηγορίες μεταφέρθηκαν πριν από λίγες ημέρες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας, οι οποίες νοικιάστηκαν στη Θερμή και στη Βαρειά της Μυτιλήνης.

Σε δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα 1.500 πρόσφυγες από το ΚΥΤ στη Μόρια via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα