Σάλος στη Χίο για τη δημιουργία ειδικής δομής καραντίνας για τους πρόσφυγες

Φωτιές έχει ανάψει στη Χίο η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης να δημιουργηθεί δομή καραντίνας στην οποία θα παραμένουν για 14 ημέρες οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα φθάσουν στο νησί ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Αυτοδιοικητικοί παράγοντες και όχι μόνο εκφράζουν διαφορετικές απόψεις, με άλλους να συμφωνούν και άλλους να διαφωνούν στη δημιουργία τέτοιου χώρου.

Σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων Χίου ασκεί σκληρή κριτική στον υπουργό Μετανάστευσης και κάνει λόγο για αντιφατικές δηλώσεις μεταξύ του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Β. Αιγαίου, Παντελή Βρουλή.

«Ο μεν Περιφερειάρχης κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις κατά της δημιουργίας οποιασδήποτε έστω και προσωρινής δομής αναφέροντας συγκεκριμένα οι νεοφανείς δομές καραντίνας οδηγούν σε νέες μόνιμες δομές, ο δε Αντιπεριφερειάρχης μεσολαβεί μαζί τον Δήμαρχο Χίου σε υπόδειξη ιδιωτικού ακινήτου», αναφέρει.

Πλοίο ως χώρος καραντίνας

«Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένταση και διχόνοια στην περιφερειακή αρχή που ακολουθώ πιστά», απάντησε ο κ. Βρουλής και εξήγησε πως ο ίδιος έχει κάνει λόγο για χώρο καραντίνας 14 ημερών και είναι ενάντια στην δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, αναφέρει πως δεν υπήρξε ποτέ επίσημη ενημέρωση της περιφερειακής αρχής, ενώ ο ίδιος θεωρεί πως καλύτερη λύση θα ήταν να χρησιμοποιηθεί ένα πλοίο ως χώρος καραντίνας.

Δείτε επίσης: Η COSMOTE αγόρασε 110 κρεβάτια & monitors για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων

Την ώρα που η δημιουργία δομής καραντίνας έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Χίο, στη Μόρια χθες τα ξημερώματα έχασε τη ζωή του ένας 16χρονος Αφγανός, όταν τον μαχαίρωσε ένας 20χρονος ομοεθνής του για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις ανήλικοι, δύο από τους οποίους σοβαρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σάλος στη Χίο για τη δημιουργία ειδικής δομής καραντίνας για τους πρόσφυγες via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα