Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Γιατί δεν προσφέρονται δωρεάν μάσκες από το κράτος στους πολίτες;» (video)

Τις αντικρουόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις μάσκες «καυτηριάζει» μέσω νέας καταγγελίας του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννάκος αναρωτιέται για ποιο λόγο δεν αποσύρονται από την αγορά και από τα νοσοκομεία οι κινεζικές μάσκες ΚΝ 95, αφού, με βάση το υπουργείο Υγείας του Καναδά, είναι ακατάλληλες για τον κορωνοϊό, ενώ κοστίζουν και 8-10 ευρώ.

Η πλήρης καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

«Άλλοι

δύο συνάδελφοι από το Νοσοκομείο της Ξάνθης νόσησαν από τον κορωνοϊό. Μια νοσηλεύτρια στη Μονάδα τεχνητού νεφρού, προσφέροντας υπηρεσίες σε ασθενή που έκανε αιμοκάθαρση με κορωνοϊό.

Το πρώτο τεστ που έκανε η συνάδελφος βγήκε αρνητικό. Εμφάνισε συμπτώματα και υπεβλήθη σε δεύτερο τεστ, που ήταν θετικό. Επίσης, νοσεί ένας γιατρός που εργάζεται στην παθολογική κλινική και στη κλινική κορωνοϊού. Επιπλέον, 15 συνάδελφοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Διαφωνούμε με τις αντικρουόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις μάσκες. Πρώτα στους υγειονομικούς έλεγαν να επιχειρούν σε περιστατικά ύποπτα ή θετικά στο κορωνοϊό με μάσκες υψηλής προστασίας, τώρα με απλές χειρουργικές. Πρώτα στο κόσμο έλεγαν να μη φοράμε μάσκες, τώρα είναι υποχρεωτικές και έχει και πρόστιμο 150 ευρώ, όποιος δεν φοράει.

Ποια οικογένεια έχει χρήματα να αγοράζει 20 ευρώ μάσκες την ημέρα, για όλη την οικογένεια, με τέτοια αισχροκέρδεια; Γιατί δεν προσφέρονται δωρεάν από το κράτος; Τόσες δωρεές έγιναν.

Οι κινεζικές μάσκες ΚΝ 95 γιατί δεν αποσύρονται από την αγορά και από τα νοσοκομεία, αφού, με βάση το υπουργείο Υγείας του Καναδά, είναι ακατάλληλες για τον κορωνοϊό;

Είναι 180 οι συνάδελφοι που νοσούν και ένας που πέθανε. Πολύ μεγάλο νούμερο, εάν συνυπολογίσει κανείς τη διασπορά του ιού στη χώρα μας».

Δείτε πόσο εύκολα σπάει το λάστιχο σε μια «υψηλής προστασίας» κινέζικη μάσκα τύπου ΚΝ 95:

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Γιατί δεν προσφέρονται δωρεάν μάσκες από το κράτος στους πολίτες;» (video) via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα