Πως θα γίνει η απαγόρευση κυκλοφορίας: Με SMS θα ενημερώνουν όσοι πολίτες έχουν λόγο να βγουν…. εξοδούχοι

Θέμα χρόνου είναι πλέον, όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση της πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας αφού πολλοί είναι αυτή που δεν συμμορφώνονται με τις απαγορεύσεις. Το πιθανότερο είναι λοιπόν να συμβεί αυτό ίσως και αργότερα και να ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, ή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με νέο διάγγελμά του που αναμένεται στις 7 το απόγευμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον επιβληθεί το γενικό lockdowvn οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνουν με SMS -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα πηγαίνουν

όταν θα βγαίνουν από το σπίτι τους (σούπερ μάρκετ, νοσοκομείο, φαρμακείο, εργασία κτλ).

Πηγές από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης λένε πως ο αριθμός στον οποίο θα στέλνει το μήνυμά του όποιος θέλει να βγει… εξοδούχος είναι ο πενταψήφιος αριθμός 13033, ωστόσο περιμένουμε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Πάντως, στο μήνυμα θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για ποιο λόγο θέλει να βγει από το σπίτι του, ενώ κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται.

Η Κυβέρνηση πιστεύει πως έτσι θα περιοριστούν οι άσκοπες βόλτες των πολιτών που δεν έχουν καταλάβει τον κίνδυνο της διασποράς του κορωνοϊού και μάλιστα απειλεί με βαρύ πρόστιμο, όσους βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς να ενημερώνουν.

Ενας δεύτερος εναλλακτικός τρόπος ενημέρωσης για έξοδο, θα είναι ενδεχομένως με μια δήλωση μετακίνησης, όπως αυτή που βλέπετε παρακάτω.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ είπε πως: «Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει. Η κυβέρνηση αξιολογεί κάθε ημέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί».

Δείτε επίσης: Απαγόρευση κυκλοφορίας, επίταξη ΜΕΘ και «plan B» για μετατροπή ξενοδοχείων σε νοσοκομεία – Τα σενάρια για το γενικό lockdown

Πως θα γίνει η απαγόρευση κυκλοφορίας: Με SMS θα ενημερώνουν όσοι πολίτες έχουν λόγο να βγουν…. εξοδούχοι via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα