«Πνίγει» τα μικρά τουριστικά καταλύματα η υποχρεωτική ύπαρξη ναυαγοσώστη

Σε νέες περιπέτειες βάζει τα μικρά τουριστικά καταλύματα ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος του υπουργείου Τουρισμού «Ειδικές μορφές τουρισμού, διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις».

Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), ο νόμος όχι μόνο δεν επιλύει πάγια προβλήματα του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, για τα οποία ο Χάρης Θεοχάρης είναι ενήμερος από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, αλλά, αντιθέτως, τα μεγεθύνει.

Συγκεκριμένα, η απόφαση να καταστεί υποχρεωτική η ύπαρξη ναυαγοσώστη στο σύνολο των τουριστικών

καταλυμάτων που διαθέτουν πισίνα, ανεξαρτήτως διαστάσεων ή αριθμού κλινών, «πνίγει» τα μικρά καταλύματα, δυναμικότητας 10-20 δωματίων, καθώς αδυνατούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος που απαιτείται.

Έτσι, πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου θα εξαναγκαστούν σε παύση λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών τους, με συνέπεια να υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους και να απολέσουν έσοδα λόγω αυτής της υποβάθμισης.

«Για το σύνολο των δομών της Φιλοξενίας, αλλά και για τον ελληνικό Τουρισμό, ο υπουργός Τουρισμού δεν δείχνει καμία διάθεση για συνεργασία. Αντίθετα, συνεχίζει να “σφυρίζει” αδιάφορα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες μικρών τουριστικών καταλυμάτων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΣΕΤΚΕ.

«Πνίγει» τα μικρά τουριστικά καταλύματα η υποχρεωτική ύπαρξη ναυαγοσώστη - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα