«Πιστός» στο «σύγχρονο και ευρωπαϊκό» πρόγραμμα του Πισσαρίδη ο Χατζηδάκης

Θέλει να κρυφτεί ο Κωστής Χατζηδάκης, αλλά οι μνημονιακές καταβολές του δεν τον αφήνουν.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις της «επιτροπής Πισσαρίδη», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μνημόνιο, όπως υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σπεύδοντας

να προσθέσει με το γνωστό (δολοφονικά) μειλίχιο ύφος του ότι αδυνατεί να κατανοήσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, «πρόκειται για ένα πρόγραμμα σύγχρονο και ευρωπαϊκό», που περιλαμβάνει αυτονόητες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η πάταξη της γραφειοκρατίας, η μείωση της φορολογίας και άλλα. «Άλλωστε», τόνισε ο υπουργός αναφερθείς στον νεοφιλελεύθερο νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη, «επικεφαλής του προγράμματος είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας».

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι έχουν προγραμματιστεί περίπου 1.000 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ σχεδιάζεται μια σειρά από πολεοδομικές παρεμβάσεις. Μεταξύ άλλων, όπως είπε, θα εκπονηθεί νέο πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι, με ευαισθησία για τους κατοίκους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να παραμείνουν οικήματα πάνω σε ρέματα ή σε σημεία που κλείνουν τις οδικές αρτηρίες.

«Πιστός» στο «σύγχρονο και ευρωπαϊκό» πρόγραμμα του Πισσαρίδη ο Χατζηδάκης - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα