Πήρε το… πράσινο φως και μπαίνει στα σχολεία η ιστορία κινουμένων σχεδίων της Έλενας Ράπτη

Τα «μαθήματα» σεξουαλικής αγωγής της Έλενας Ράπτη μπαίνουν στα σχολεία της χώρας. Η ιστορία κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης-Η περιπέτεια του Βίκτωρα», που εμπνεύστηκε και υλοποίησε χρόνια πριν η βουλευτής Θεσσαλονίκης, πήρε τη θετική γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα βιντεάκια της Έλενας θα αποτελέσουν συμπληρωματικό υλικό στην προσπάθεια

ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης, κάνοντας τη βουλευτή πολύ χαρούμενη που επιτέλους η δουλειά της βρίσκει πρόσφορο έδαφος.  Η Έλενα Ράπτη, ως γνωστόν, είναι η επικεφαλής της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Το «Μυστικό της Νίκης», μια ιστορία 3D κινουμένων σχεδίων, έχει για πρωταγωνίστρια τη Νίκη, ένα μικρό κοριτσάκι που δέχεται επίσκεψη από έναν μεγάλο κύριο, ο οποίος φαίνεται να έχει άλλες διαθέσεις από εκείνες τις απλές, τις φιλικές.

Όταν ο «φίλος» κάποια στιγμή φανερώνει τις διαθέσεις του και προτείνει στο κοριτσάκι να το αγγίξει στο εσώρουχο, αυτό αρνείται γνωρίζοντας τον «κανόνα του εσωρούχου». Με το υπ’ αριθμόν 11/27-02-2020 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αποφασίστηκε, λοιπόν, ότι μπορεί να προβάλλεται η ιστορία της Νίκης και να αξιοποιείται από τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Δείτε επίσης: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με εταιρίες τεχνολογίας – Η Microsoft φτιάχνει κέντρο έρευνας στην Ελλάδα

Πήρε το… πράσινο φως και μπαίνει στα σχολεία η ιστορία κινουμένων σχεδίων της Έλενας Ράπτη - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα