Πάσχα στους «τέσσερις τοίχους» για τους πολιτικούς αρχηγούς

Το τρίπτυχο «σπίτι, οικογένεια και αρνί στον φούρνο» -ή έστω σούβλισμα στο μπαλκόνι- είναι το σύνθημα του φετινού Πάσχα για όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι μάλιστα θα δώσουν το καλό παράδειγμα απέχοντας από εξωτερικές δραστηριότητες, αλλά και την εκκλησία.

Ή, τουλάχιστον, αυτό διαμήνυαν οι στενοί τους συνεργάτες, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα το… κουνήσουν από το σπίτι τους, καθώς, όπως σημειώνουν, δεν είναι

δυνατόν να ζητείται από τον γενικό πληθυσμό η αδιαπραγμάτευτη τήρηση των περιοριστικών μέτρων και ο πολιτικός κόσμος να σφυρίζει αδιάφορα.

Όπως δηλαδή προτρέπουν τον λαό, σε οικογενειακό περιβάλλον και εντός των τειχών, έτσι θα περάσουν και οι πολιτικοί μας ταγοί τις εορταστικές ημέρες, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο να υπάρξει κάποια έξοδος, αλλά συμβολικού χαρακτήρα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται, εκτός απροόπτου, να περάσει την σημερινή μέρα στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και τα τρία παιδιά τους Σοφία, Δάφνη και Κωνσταντίνο.

Ο ίδιος, άλλωστε, έστειλε μέσω του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σταύρου Καλαφάτη μήνυμα στους βουλευτές ότι αυτές τις άγιες μέρες δεν μετακινούμαστε σε κανέναν προορισμό, δεν συμμετέχουμε σε συναντήσεις φίλων και γνωστών και δεν πάμε στις εκκλησίες μας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ρητή οδηγία για όλους τους «γαλάζιους» βουλευτές να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Βεβαίως, πολλοί είναι αυτοί που βρίσκονται ήδη στις ιδιαίτερες πατρίδες τους εδώ και μέρες, εκεί ακριβώς που βρίσκεται η πρώτη κατοικία τους. Σε καμιά περίπτωση, πάντως, δεν αναμένεται να προβούν σε μίνι αποδράσεις, όπως είθισται αυτές τις μέρες, παρόλο που, ως γνωστόν, τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές εξαιρούνται από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Σημειωτέον ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφόρησε εντόνως στα δημοσιογραφικά γραφεία η φήμη ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί -σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού– τον Έβρο τις ημέρες του Πάσχα.

Ωστόσο δεν υπήρξε επιβεβαίωση ούτε όμως και διάψευση αυτών των πληροφοριών από στενούς του συνεργάτες, επομένως δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μεταβεί στα σύνορα -ωστόσο θα πρόκειται για ταξίδι εξπρές που θα ανακοινωθεί τη τελευταία στιγμή- προκειμένου να γιορτάσει μαζί με τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που φυλάνε την πατρίδα μας και να τους ευχαριστήσει για τον αγώνα που δίνουν.

Στο κλεινόν άστυ και ο Τσίπρας

Όσο για τους αρχηγούς της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θα περάσουν το Πάσχα στο σπίτι, παρέα με καλό φαγητό και, φυσικά, την οικογένειά τους. Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει στο κλεινόν άστυ, όπως διαβεβαίωσε το στενό του περιβάλλον, δίχως ωστόσο να αποκλείεται να υπάρξει κάποια πρωτοβουλία ή επίσκεψη, όπως εκείνη στο Νοσοκομείο «Αττικόν» πριν από μερικές ημέρες.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν αναμένεται να μείνει σιωπηλός. Άλλωστε εδώ και μερικές εβδομάδες πασχίζει να βρει αντιπολιτευτική περπατησιά, πραγματοποιώντας ολοένα και περισσότερες εμφανίσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι τελείωσε η… περίοδος χάριτος και σηκώνοντας ψηλά τους τόνους.

Έτσι, το φετινό αναστάσιμο μήνυμά του, το πρώτο ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ναι μεν θα περιέχει αναφορές στην αλληλεγγύη και την ειρήνη, αλλά δεν θα στερείται αιχμών και κριτικής στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

«Τσούγκρισμα» κατ’ οίκον για τη Φώφη

Η Φώφη Γεννηματά δεν θα επισκεφθεί φέτος το Ναύπλιο, αλλά θα μείνει στην Αθήνα εξαιτίας των περιορισμών λόγω της πανδημίας. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής συνηθίζει να κάνει Ανάσταση στο χωριό Πυργιώτικα, καθώς εκεί διατηρεί κατοικία η αδελφή της, ωστόσο κι εκείνη, όπως και όλοι οι Έλληνες, θα τσουγκρίσει τα αβγά στο σπίτι της.

Στενοί της συνεργάτες, πάντως, σχολίαζαν ότι η κυρία Γεννηματά δεν θα απουσιάσει από τον δημόσιο διάλογο ούτε αυτές τις ημέρες, επισημαίνοντας ότι «το ‘χει πάρει πάνω της» και καυτηριάζοντας το γεγονός ότι στελέχη και βουλευτές του κόμματος «απουσιάζουν εντελώς» από τα κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Γι’ αυτό άλλωστε και η ίδια έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις της -και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές-, όχι μόνο στα αθηναϊκά ΜΜΕ, αλλά και σε εκείνα της περιφέρειας. Την Τετάρτη του Πάσχα, θα συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος για να προσδιορίσει τους άξονες και το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής για την επόμενη ημέρα μετά τον κορωνοϊού.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αίγινα για Κουτσούμπα, Βελόπουλο, Βαρουφάκη

Εντός των τειχών θα περάσει το φετινό Πάσχα και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος όλες τις προηγούμενες χρονιές επισκεπτόταν τη Λιβαδειά. Ο Περισσός ωστόσο δεν απέκλειε κάποια συμβολική επίσκεψη, καθώς, όπως ανέφεραν πηγές του κόμματος, το ΚΚΕ έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα στους εργαζομένους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής κρίσης.

Στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες, και… αυστηρά οικογενειακά θα περάσει τις εορτές ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Ο «αεικίνητος» Κυριάκος Βελόπουλος βρίσκεται αυτές τις ώρες μαζί με τη σύζυγό του Όλγα, και την κόρη τους Αναστασία – Λυδία, ωστόσο εξακολουθεί να παρεμβαίνει, και μέσα από το πασχαλινό του μήνυμα, και μέσα από τις συνεντεύξεις του.

Όσο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, βρίσκεται ακόμη στην Αίγινα και απολαμβάνει απτόητος τις στιγμές χαλάρωσης που του προσφέρει το πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, παρά τον σάλο που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα με το επεισόδιο στο λιμάνι. Φαίνεται δε ότι το ζεύγος Βαρουφάκη περνά τις ημέρες του χωρίς ιδιαίτερες έγνοιες, με τη Δανάη Στράτου να ανεβάζει μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από τον περίπατό της στο νησί.

Πάσχα στους «τέσσερις τοίχους» για τους πολιτικούς αρχηγούς via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα