Παράταση μέχρι τις 21 Απριλίου για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»

Παρατείνεται έως τις 21 Απριλίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν τα κρατικά δάνεια (μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής) ύψους 1 δισ. ευρώ, αλλά και στην επέκταση του προγράμματος με επιπλέον 1 δισ. ευρώ προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο.

Τα πολλά προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αλλά και η αδυναμία των λογιστών να συλλέξουν τα στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν μαζί με την αίτηση οδήγησαν την κυβέρνηση να παρατείνει

τον αρχικό σχεδιασμό της, προκειμένου να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρουν λογιστές, υπάρχουν πολλά προβλήματα με όσους έχουν επαγγελματικό λογαριασμό, καθώς το σύστημα δεν δέχεται τον IBAN, κάτι το οποίο αναμένεται να διορθωθεί τις επόμενες 2-3 ημέρες. Επίσης, πολλές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και επί της ουσίας βρίσκονται σε «καραντίνα» δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν τους τζίρους του πρώτου τριμήνου ή του Μαρτίου και να τους αποστείλουν στους λογιστές τους, ενώ το δυσκολότερο είναι η συγκέντρωση και H διαμόρφωση των εκροών του 2019 για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά στοιχεία.

Παράταση μέχρι τις 21 Απριλίου για την «επιστρεπτέα προκαταβολή» via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα