Παραληρεί ο Τούρκος απόστρατος Καρακούς: «Οι λέξεις Αιγαίο και Αγαμέμνονας είναι τουρκικές» (video)

O απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς με εμπρηστικές δηλώσεις του σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού CNN Türk, ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σωστό να θεωρείται ελληνική η λέξη Αιγαίο!

Κατά την διάρκεια της εκπομπής και ενώ συζητούσαν την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος απόστρατος ανέφερε ότι οι λέξεις «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» ανακαλύφθηκαν από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με το tourkikanea.gr, ο ίδιος ακούγεται να λέει «Θέλω να πω μία κουβέντα για ένα θέμα. Για το θέμα του Αιγαίου και την λέξη

Αιγαίο. Προέρχεται από τους Ακά Τούρκους. Ο ερχομός των Δωριέων σε εκείνη την περιοχή. Αυτοί οι οποίοι αποκαλούμε σήμερα Έλληνες είναι όλοι Δωριείς. Πριν από τους Δωριείς υπήρχαν εκεί οι Ακά. Η λέξη Αιγαίο προέρχεται πλήρως από τους Τούρκους Ακά. Για αυτό δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι ελληνική λέξη, δεν είναι ελληνική λέξη».

Ο Τούρκος απόστρατος υποστήριξε μάλιστα ότι το όνομα του βασιλιά Αγαμέμνονα έχει τουρκικές ρίζες: «Όπως γνωρίζετε στον πόλεμο της Τροίας το όνομα του βασιλιά Αγαμέμνονα προέρχεται από τις λέξεις Aga και memnun, αυτό το Aga προέρχεται από τους Ακά Τούρκους και δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες».

Gerçekten de CNN Türk'teki bir canlı yayında Yunan mitolojisinde Miken kralı olarak geçen Agamemnon'un isminin "Aga Memnun"dan geldiği ve bu ismin "Aka Türkleri"ne dayandığı öne sürülmüş.

PS: "Memnun" Türkçe kökenli bir sözcük değilhttps://t.co/NuElqhRwiq (2:02:07) pic.twitter.com/bRCgJRtjbM

— Malumatfuruş (@malumatfurusorg) August 17, 2020

Παραληρεί ο Τούρκος απόστρατος Καρακούς: «Οι λέξεις Αιγαίο και Αγαμέμνονας είναι τουρκικές» (video) - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα