Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη – Τι καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ και ποιες οι διεκδικήσεις της

Την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση της ΝΔ καταγγέλλει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, για το λόγο ότι, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, και με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, κατέθεσαν για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

«Ταυτόχρονα, σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ψήφισαν αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας

τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές ανακοινώσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020, ώρα 13:00, στα Προπύλαια.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καταλήγει, αναφέροντας τις διεκδικήσεις της:

Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την ΠαιδείαΝα μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματοςΝα ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολείαΝα αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό
Keywords
Τυχαία Θέματα