Οργή στις ΗΠΑ! Αστυνομικός σκότωσε Αφροαμερικανό πατώντας τον στον λαιμό (video)

H Μινεσότα «βράζει» μετά τη δολοφονία ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικό!

Το βράδυ της Δευτέρας, περαστικοί παρακολούθησαν και βιντεοσκόπησαν την αστυνομική βία που δέχτηκε ο Τζορτζ Φλόιντ, με τους ίδιους να παρακαλούν τον άνδρα της ασφάλειας να σταματήσει να τον πατάει στον λαιμό γιατί θα τον σκοτώσει.

Το βίντεο που έγινε live streaming δείχνει τον αστυνομικό να έχει ρίξει μπρούμυτα τον Φλόιντ στο έδαφος δίπλα στη ρόδα του περιπολικού να τον έχει ακινητοποιήσει με το πόδι του, πατώντας τον λαιμό του.

Ο Φλόιντ διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει ενώ ο αστυνομικός τον διατάζει να μείνει ήσυχος, καθώς ένας δεύτερος προσπαθεί να απομακρύνει τους περαστικούς που διαμαρτύρονται.

«Δεν αναπνέει πια, δεν κινείται, πάρτε τον σφυγμό του», φωνάζει ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο και κάλεσαν ασθενοφόρο. Ο Φλόιντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Η επίσημη απάντηση της αστυνομίας ήταν ότι ο Φλόιντ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του στους αστυνομικούς που κλήθηκαν να του περάσουν χειροπέδες επειδή κυκλοφορούσε μεθυσμένος.  Κανένας λόγος ή αναφορά δεν έγινε για τον αστυνομικό που του πατούσε επί ώρα τον λαιμό.

Κύμα διαμαρτυρίας έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, με κόσμο να συγκεντρώνεται στην περιοχή, να αφήνουν λουλούδια και να υψώνουν πλακάτ με συνθήματα «Σταματήστε να σκοτώνετε τους μαύρους».

Ο δήμαρχος της Μινεάπολις Τζέικομπ Φρέι κατηγόρησε τον αστυνομικό για «φρικιαστική» πράξη, ενώ μετά από πιέσεις η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στον θάνατό του, αποπέμπονται από το σώμα.

#Minnesota | A video taken by an onlooker Monday evening shows a #Minneapolis police officer keeping his knee on the neck of a motionless, moaning man at the foot of a squad car. The man later died. https://t.co/y8u2C22KVX pic.twitter.com/eE8w4aI0k8

— Atlantide (@Atlantide4world) May 26, 2020

Οργή στις ΗΠΑ! Αστυνομικός σκότωσε Αφροαμερικανό πατώντας τον στον λαιμό (video) - newsbreak.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα