Οργή για ψευδές δημοσίευμα δήθεν περιφοράς του Επιταφίου από την Μητρόπολη Περιστερίου την Μεγάλη Παρασκευή

Την έντονη αντίδραση της Μητροπόλεως Περιστερίου προκάλεσε δικαιολογημένα ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας parapolitika.gr που παρουσίαζε συγκεκριμένη ενορία να αδιαφορεί για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και να πραγματοποιεί την περιφορά του Επιταφίου το βράδυ της Μ. Παρασκευής.

Για να καταφέρουν, μάλιστα, να κάνουν πιστευτή την ανάρτησή τους, «ξέθαψαν» ένα παλιό βίντεο από λιτανεία εικόνας και το παρουσίασαν ως αποδεικτικό στοιχείο, κάτι το οποίο προκάλεσε σύγχυση και λανθασμένες εντυπώσεις.

Ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης έσπευσε να απαντήσει στην ιστοσελίδα με επίσημη ανακοίνωση, δηλώνοντας πως επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος, αφού η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αγανάκτηση και τον θλιβερό αποτροπιασμό όχι μόνο του ίδιου και των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και όλων των πιστών της περιοχής.

Μη μπορώντας να κρύψει τον θυμό του, ο κ. Κλήμης χαρακτήρισε το δημοσίευμα ψευδέστατο, συκοφαντικό, απαράδεκτο, υποβολιμαίο και αναληθές. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η προχειρότητα της ιστοσελίδας και η εμπάθειά της την οδήγησαν στην προβολή βίντεο από το παρελθόν που αφορούσε περιφορά εικόνας.

Εξάλλου, ο μητροπολίτης Περιστερίου είχε δώσει εντολές και οδηγίες ώστε να τηρηθούν απόλυτα όλα όσα είχε αποφασίσει η κυβέρνηση, χωρίς να φέρει καμία απολύτως αντίδραση. Ο κ. Κλήμης έκανε σαφές ότι θα κινηθεί νομικά, ώστε να δικαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν οι συκοφαντίες και η δολιοφθορά.

Οργή για ψευδές δημοσίευμα δήθεν περιφοράς του Επιταφίου από την Μητρόπολη Περιστερίου την Μεγάλη Παρασκευή via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα