Οι δυσοίωνες προβλέψεις για τις ΗΠΑ οδηγούν σε καμπάνια για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Εκστρατεία με στόχο την ενθάρρυνση των Αμερικανών να εμβολιαστούν κατά του νέου κορωνοϊού σχεδιάζει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο περίπου ως το τέλος του έτους.

Η εκστρατεία αυτή θα είναι σύντομη, μεταξύ τεσσάρων και έξι εβδομάδων, προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε ενδεχόμενη καθυστέρηση μεταξύ της εγρήγορσης των Αμερικανών για το εμβόλιο και του πρακτικού εμβολιασμού τους, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. «Η ουσιαστική γραμμή ισορροπίας, στην οποία βαδίζουμε, είναι να καταστήσουμε τους Αμερικανούς ενθουσιώδεις

σχετικά με τα εμβόλια, αλλά και το ενδεχόμενο να χάσουν τις προσδοκίες τους, έχοντας μεγάλες ποσότητες εμβολίων στις αποθήκες, αλλά και μικρό αριθμό ανθρώπων που θα εμβολιάζονται» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις για το μέλλον γίνονται ακόμα πιο δυσοίωνες, καθώς ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού προβλέπεται ότι θα φθάσει τους 230.822 νεκρούς στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Αυτή η πρόβλεψη βασίζεται στα τρέχοντα δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης: τα κρούσματα μόλυνσης αυξάνονται κατά δεκάδες χιλιάδες καθημερινά (72.000+ την Πέμπτη), ενώ μέρος των Αμερικανών αρνούνται να φορούν μάσκες, να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση ή να εφαρμόζουν άλλα μέτρα και συστάσεις για την προστασία τους, εξήγησε το IHME.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για τις ΗΠΑ οδηγούν σε καμπάνια για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα