Ο Τζεφ Μπέζος τα… κονομάει ακόμα και εν μέσω πανδημίας

Την ώρα που μόνο στις ΗΠΑ 30.000.000 άνθρωποι παίρνουν επίδομα ανεργίας εξαιτίας του κορωνοϊού, με τα νούμερα να ανεβαίνουν καθημερινά, ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδιοκτήτης της Amazon, του κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου, είναι μεταξύ των λίγων που είδαν την περιουσία τους να εκτοξεύεται. Ο ήδη πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, με προσωπικό πλούτο που κυμαίνεται στα 145 δισ. δολάρια, έγινε ακόμα πιο πλούσιος με

την πανδημία, αφού ο περισσότερος κόσμος έκανε αγορές για τα απαραίτητα εδώ και δύο μήνες μέσω παραγγελιών.

Ο 56χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ξεκίνησε την εταιρία Amazon από το γκαράζ του το 1994, εξακολουθεί να έχει το 11% των μετοχών της, η τιμή καθεμίας εκ των οποίων, ενώ κυμαινόταν προ κορωνοϊού στα 1.689 δολάρια, τώρα έχει φτάσει στα 2.000 δολάρια!

Η εταιρία ανακοίνωσε έσοδα 75,5 δισ. το πρώτο τέταρτο του 2020 και σύμφωνα με το σάιτ Comparisun, o Μπέζος, ο οποίος είναι ο πρώτος άνθρωπος στην Ιστορία του οποίου η περιουσία ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια, αναμένεται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος μέχρι το 2026. Πάντως, όπως έχει ανακοινώσει, η εταιρία σχεδιάζει να επενδύσει όλα τα αναμενόμενα κέρδη από το δεύτερο τετράμηνο του 2020, τα οποία εκτιμώνται στα 4 δισ. δολάρια, σε μέτρα για να τη θωρακίσει έναντι του νέου κορωνοϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα