Ο Τσίπρας «τάζει» (εκ του ασφαλούς) σε εργαζομένους… λαγούς με πετραχίλια

Ένα εφιαλτικό τοπίο λουκέτων και ανεργίας χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης περιέγραψε κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους φορέων του χώρου της εστίασης ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, «έταξε» και σε αυτούς πόρους από το «μαξιλάρι», λες και είναι το «κέρας της Αμάλθειας», που μπορεί να εγγυηθεί την ευημερία όλων των πολιτών.

Το «φάρμακο» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

με την άνεση του ανθρώπου που δεν έχει πια τις τύχες της χώρας, θα είναι η οικονομική ενίσχυση, η στήριξη της εργασίας, η εφάπαξ και… αγύριστη ενίσχυση, οι φορολογικές ελαφρύνσεις και ένα γενναίο πρόγραμμα εγγυοδοτήσεων, μικροπιστώσεων για τη μικρή και μεσαία επιχείρηση. Κοινώς, το «δώσε κι εμένα, μπάρμπα». Μόνο που ξέχασε να εξηγήσει από πού θα βρεθούν τα λεφτά…

Συναντώντας τον παλιό καλό εαυτό του, επέκρινε την κυβέρνηση ότι θεσμοθετεί «μισή εργασία και αντίστοιχο μισθό», που «θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις αν συνεχιστεί, με ραγδαία αύξηση της ανεργίας και λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις» και προειδοποίησε ότι, αν δεν βρεθούν σύντομα λύσεις, το τοπίο θα γίνει εφιαλτικό.

Ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι η εστίαση, «παρά την κρίση, κατάφερε να σταθεί όρθια τα τελευταία χρόνια με κάποιες προσπάθειες σημαντικής φοροελάφρυνσης και ιδίως πέρυσι τέτοιο καιρό κατάφερε να έχει μια ελπίδα και προοπτική», προτού τα ανατρέψει όλα η υγειονομική κρίση. «Θα πρέπει να ψάξουμε γρήγορα να βρούμε τις λύσεις, ειδικά σήμερα που χωρίς ύπαρξη σχεδίου ξεκινά η επανεκκίνηση της δραστηριότητας, χωρίς όμως να υπάρχει ένας σχεδιασμός, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τα σταθερά υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς να υπάρχει μια απάντηση για το πού ο κόσμος θα εξυπηρετείται, εφόσον τα πρωτόκολλα αυτά απαγορεύουν την ύπαρξη των τραπεζοκαθισμάτων όπως ήταν πριν» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα