Ο Τραμπ τολμά να θίγει θέματα «ταμπού»
Ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει πάλι ορατά ζητήματα που η τυραννία της πολιτικής ορθότητας είχε κάνει… αόρατα. Η συμπεριφορά του, στη συνάντηση που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα, ήταν η ενδεδειγμένη.
Η θέση μας – κυριακάτικη δημοκρατίαΔεν ήταν «ενέδρα» ή επίδειξη έλλειψης τρόπων σε κάποιον ομόλογό του. Ο κ. Ραμαφόσα οφείλει πολλές εξηγήσεις για τον τρόπο που πολιτεύονται και ο ίδιος αλλά και πολλά όργανα, θεσμοί και υπηρεσίες του κράτους το οποίο εκπροσωπεί. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι
Πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες καλούν σε σφαγή των λευκών, ενώ γίνονται δολοφονίες λευκών αγροτών. Πραγματοποιούνται κατασχέσεις ακινήτων περιουσιών λευκών καλλιεργητών γης χωρίς να καταβληθούν αποζημιώσεις και διαπράττονται ένα σωρό άλλες παρανομίες σε βάρος τους. Μπορεί όλα τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Τραμπ να μην ήταν 100% ακριβή, αλλά η ζοφερή πραγματικότητα στη Νότια Αφρική δεν είναι ζήτημα λεπτομερειών. Ο ρατσισμός σε βάρος φιλήσυχων πολιτών, που έκαναν το «έγκλημα» να γεννηθούν λευκοί, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια φωτογραφία που εσφαλμένα χρησιμοποίησε ο απρόβλεπτος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κανέναν δισταγμό να μιλήσει και για άλλα ζητήματα που θεωρούνται ταμπού από εκείνους που επί δεκαετίες όριζαν ή επεδίωκαν να ορίζουν στις δυτικές κοινωνίες τι είναι καλό και τι κακό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για τους διωγμούς, τις διακρίσεις και τις σφαγές που γίνονται σε βάρος των χριστιανών σε ολόκληρο τον πλανήτη – κυρίως από ισλαμιστές. Μέχρι την εκλογή του επιτρεπόταν η συζήτηση μόνο για την (θεσμικά και νομικά ανύπαρκτη) «ισλαμοφοβία», όχι για τα πογκρόμ σε βάρος χριστιανών.
Επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε και έπληξε καίρια την παράνοια του δικαιωματισμού, ακυρώνοντας μια σειρά από νομικά ατού «θετικών διακρίσεων» που είχαν χορηγηθεί αφειδώς σε άτομα που δήλωναν γκέι, τρανσέξουαλ ή ανήκοντα σε κάποιο από τα… δεκάδες φύλα που «ανακάλυψαν» οι δικαιωματιστές.
Στο επίκεντρο της προσοχής του κ. Τραμπ βρέθηκε, φυσικά, και το θέμα της Ουκρανίας και του καθεστώτος Ζελένσκι, που λαμβάνει χρήματα και σκορπά χωρίς να δίνει λογαριασμό. Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ ασχολήθηκε με την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών. Οι «πολιτικά ορθοί» αντίπαλοί του επέμεναν ότι όχι μόνο δεν συνδέονται η εγκληματικότητα με τη λαθρομετανάστευση, αλλά δεν θα έπρεπε καν να συζητούνται ως σχετιζόμενα μεταξύ τους θέματα.
Μέσα σε λίγους μήνες, όλα αυτά τα ταμπού έγιναν αντικείμενα σχολιασμού, ανάλυσης και αντιμετωπίστηκαν δυναμικά από τη νέα αμερικανική διοίκηση. Το παράδειγμα που έχει θέσει ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί μπούσουλα και για τους Ευρωπαίους πολιτικούς, που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο κι έχουν κοινές αξίες με εκείνον.
Διαβάστε περισσότερα Ο Τραμπ τολμά να θίγει θέματα «ταμπού»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 30χρονο που πνίγηκε στη Λευκάδα λίγες μέρες πριν τον γάμο του
- Θανατηφόρο τροχαίο 2 ΙΧ με ένα νεκρό - Τυλίχθηκε στις φλόγες το ένα όχημα (ΦΩΤΟ)
- Τραγωδία στη Λευκάδα: Τα κύματα “κατάπιαν” 29χρονο στην παραλία “Κάθισμα” λίγες μέρες πριν ντυθεί γαμπρός
- Δεν έδωσαν μετάλλιο στον Κβαρατσχέλια
- Τρόμος στο χαλάνδρι
- Ελβετία: Πέντε σκιέρ νεκροί σε πολυτελές θέρετρο
- Τραγωδία στην Καβάλα: Απανθρακώθηκε 37χρονος οδηγός μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων
- Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με νταλίκα στο Δερβένι
- Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα
- Λευτέρης Πανταζής σε Κόνι Μεταξά: «Άμα είναι να στεναχωριέσαι, σταμάτα αυτή τη δουλειά»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις newsbreak
- Ο Τραμπ τολμά να θίγει θέματα «ταμπού»
- «Παράδεισος» των διακινητών η νότια Κρήτη – Μέσα σε 48 ώρες το Λιμενικό διέσωσε 508 μετανάστες!
- Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό από την Κωσταντοπούλου: «Κύριε Μητσοτάκη ποιος σας πληρώνει;»
- Κούρδοι: Ο τουρκικός στρατός είναι χάρτινη τίγρης. Αήττητο το PKK
- Άγρια συμπλοκή κοριτσιών στην πλατεία Αριστοτέλους – Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο
- Γραφείο τελετών «η αριστερά»
- Εκλογομαγειρέματα μέσα στο καλοκαίρι
- Νέα γενιά αυθαιρέτων προ των πυλών
- Η Ρωσία ετοιμάζει την τελική επίθεση στην Ουκρανία
- Το ιντερνετ του μέλλοντος μέσα από την κβαντική δικτύωση
- Τελευταία Νέα newsbreak
- Ο Τραμπ τολμά να θίγει θέματα «ταμπού»
- Τουρκία: Γυναίκα πηδάει από τον 8ο όροφο για να σωθεί από τις φλόγες
- Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό από την Κωσταντοπούλου: «Κύριε Μητσοτάκη ποιος σας πληρώνει;»
- Το ιντερνετ του μέλλοντος μέσα από την κβαντική δικτύωση
- Γραφείο τελετών «η αριστερά»
- Νέα γενιά αυθαιρέτων προ των πυλών
- Κλειστό το 2ο Νηπιαγωγείο Ατσιποπούλου Ρεθύμνου μετά από κρούσματα στρεπτόκοκκου
- «Παράδεισος» των διακινητών η νότια Κρήτη – Μέσα σε 48 ώρες το Λιμενικό διέσωσε 508 μετανάστες!
- Το επόμενο (μετέωρο) βήμα του Σαμαρά!
- Ηρωικό δέσιμο του πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ στη Σίφνο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Κάηκε» το «Άνφιλντ» για το πρωτάθλημα που κατέκτησε η Λίβερπουλ
- Clever life hacks: 9 έξυπνα κόλπα για το σπίτι που μάλλον δεν γνωρίζατε
- Η λίστα της ντροπής
- Λευκάδα: «Είχε τεράστιο κύμα και δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει» λέει η θεία του νεαρού - Πνίγηκε λίγο πριν παντρευτεί
- "Άνοιξαν" οι ουρανοί στη Λαμία- Κόπηκε το ρεύμα, έπεσαν δέντρα
- Μεγάλη επίδοση και σπουδαίο ρεκόρ πέτυχε στα 800μ. ο Ηλίας Αργύρης της Ολυμπιάδας
- Καταρράκτες Νέδας: Από το δυστύχημα με τον 4χρονο ως τον τραγικό θάνατο ενός νεαρού πριν 10 χρόνια
- Πανεπιστήμιο Πατρών: Ανακοινώθηκε νέα χορήγηση υποτροφίας
- Καβάλα: Κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό του 37χρονος, μετά από τροχαίο
- Λευκάδα πνιγμός: Νεκρός 30χρονος – Λίγες ημέρες πριν τον γάμο του