Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξίσωσε τους γκάνγκστερ με τους δημοσιογράφους

Θλιβερό! Ο Λευτέρης Αυγενάκης κατάφερε να αφήσει ακόμα ένα μελανό σημάδι στη μέχρι σήμερα διαδρομή του στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Με ένα αμήχανο tweet, γεμάτο με λεκτικές ακροβασίες, ο Λευτέρης Αυγενάκης κατάφερε το ακατόρθωτο, να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα! Να βάλει στο ίδιο καζάνι τους γκάνγκστερ με τους επαγγελματίες δημοσιογράφους! «Ο

αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας. Ομοίως και η δημοσιογραφία, λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας. Κάθε πράξη που πληγώνει τον αθλητισμό μας και τη δημοσιογραφία είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Η προάσπισή τους είναι συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας μας» έγραψε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προκαλώντας θλίψη και είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχει πάρει θέση ακόμα ο πρωθυπουργός!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν αναφέρει λέξη για τις αφίσες, ούτε κουβέντα για το συμβάν. Πού έγινε, πότε, από ποιους; Μόνο αοριστολογίες και καμία αναφορά στη στοχοποίηση των δημοσιογράφων. Ενα θλιβερό tweet, διφορούμενο, που βάζει στο ίδιο τσουβάλι εκείνους που επικηρύχθηκαν με όσους τους επικήρυξαν…

Ο Αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας. Ομοίως και η Δημοσιογραφία, λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας. Κάθε πράξη που πληγώνει τον Αθλητισμό μας & τη Δημοσιογραφία είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Η προάσπισή τους είναι συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας μας.

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) May 7, 2020

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την «επικήρυξη» αθλητικών συντακτών

Πήραν θέση! Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο έσπευσε να καταδικάσει την «επικήρυξη» αθλητικών συντακτών η ΕΣΗΕΑ με τις αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν την Τετάρτη 6/5 στους δρόμους του Πειραιά -ακόμη κι έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και το Καραϊσκάκη- και στοχοποιούσαν τους Βασίλη Βέργη, Βασίλη Παπαθεοδώρου, Κυριάκο Θωμαΐδη, Αρη Ασβεστά και τον νομικό Τάκη Μπαλτάκο, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκπομπή του SDNA στη web TV με θέμα την εισήγηση της κυρίας Σπανού για υποβιβασμό του Ολυμπιακού.

Συνοπτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή στοχοποίηση με αφίσες τεσσάρων αθλητικών συντακτών. Τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις που δέχονται οι συνάδελφοί μας και ιδιαίτερα οι αθλητικοί συντάκτες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Επιθέσεις που, μέχρι σήμερα, περιελάμβαναν “ανακοινώσεις” με απειλές, εξυβρίσεις στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχαν ως συνέχεια χειροδικίες και σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτή τη φορά η στοχοποίηση πήρε μορφή δημόσιας διαπόμπευσης. Η ΕΣΗΕΑ δεν θα δεχθεί να στοχοποιούνται οι συνάδελφοι».

Εκτός από την ΕΣΗΕΑ, και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου έσπευσε να καταδικάσει. Ο ΠΣΑΤ καλεί τα αρμόδια όργανα να παρέμβουν άμεσα για να συλληφθούν οι υπαίτιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα