Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ζητάει ενίσχυση του τουρισμού με 1 δις μέσω voucher

Την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού τουλάχιστον με 1 δισ. ευρώ μέσω διανομής voucher σε Έλληνες πολίτες ζήτησε εκ νέου από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο κ. Μίχαλος

υπογράμμισε πως η τόνωση της εγχώριας ζήτησης είναι άκρως αναγκαία, καθώς ο τουριστικός τομέας στη χώρα μας παράγει το 30% του ΑΕΠ, ενώ στα ελληνικά νησιά αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% του τοπικού πλούτου.

Ουσιαστικά, ο εγχώριος τουρισμός είναι αυτός που θα «κινήσει» την αγορά, καθώς οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να καθυστερήσουν λόγω της μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων του covid -19 διεθνώς. Αντικείμενο του προγράμματος θα πρέπει να είναι η επιδότηση των πολιτών για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλα τα τουριστικά καταλύματα της επιλογής τους στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα θα μπορεί να υλοποιηθεί μετά και την άρση των μέτρων και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2020 έως το τέλος του χρόνου. Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής θα είναι ανάλογο με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος. Η επιταγή θα συμψηφίζεται με τις τιμές χρέωσης του καταλύματος ενώ η διαφορά επιβαρύνει αποκλειστικά τον δικαιούχο και αποτελεί υποχρεωτικά την ιδία συμμετοχή του. Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής θα εξειδικευτούν σε σχετική πρόσκληση.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ζητάει ενίσχυση του τουρισμού με 1 δις μέσω voucher via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα