Ο ιός θερίζει στην Τουρκία και ο απερίγραπτος Ερντογάν υποδέχεται χωρίς μάσκα, παιδιά στο Προεδρικό Μέγαρο (video)

Το φράγμα των 100.000 επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού έσπασε και επίσημα η Τουρκία, ενώ ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τις 2.500. Παρ’ όλα αυτά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να ζει σε έναν άλλο κόσμο, σε αυτόν που επί εβδομάδες προσπαθούσε να παρουσιάσει στους Τούρκους καθώς τα μέτρα προστασίας και η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν φαίνεται να τον αγγίζουν. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου υποδέχθηκε δεκάδες παιδιά στο πλαίσιο εθνικής εορτής, χωρίς προστατευτική μάσκα.

Ο υπουργός Υγείας

Φαχρετίν Κοτζά απαντώντας σε επικρίσεις για αποκλίσεις στον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων και νεκρών είπε ότι μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις λόγω νέων κρουσμάτων που προστίθενται αλλά και κάποιων που χάνουν την ζωή τους σπίτι χωρίς να έχει γίνει διάγνωση. Σε αυτό το σκηνικό και με τετραήμερη ολική απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκίνησε ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού για την Τουρκία.

Τα μέτρα εντείνονται όσο περνούν οι μέρες και αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων. Ήδη ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός των Πριγκηπόννησων στην Κωνσταντινούπολη για ένα μήνα. Έως τις 31 Μαΐου για την είσοδο και έξοδο στα νησιά θα απαιτείται έγγραφο μόνιμης κατοικίας ή ειδική άδεια.

Από Δευτέρα που θα λήξει η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύουν και πάλι τα μέτρα αποκλεισμού για τους άνω των 65 και κάτω των 20 ετών. Επί εβδομάδες ο Ερντογάν υποστήριζε πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα ήταν ένα success story μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση προπαγάνδας όπως σχολίαζαν οι New York Times που κατέρρευσε.

Ο ιός θερίζει στην Τουρκία και ο απερίγραπτος Ερντογάν υποδέχεται χωρίς μάσκα, παιδιά στο Προεδρικό Μέγαρο (video) via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα