Νέοι κανόνες στις παραλίες από σήμερα: Ντελίβερι στην ξαπλώστρα ναι, τραπεζοκαθίσματα ναι, μουσική ΟΧΙ!

Νέα απόφαση που ισχύει από σήμερα ορίζει τους κανόνες αποστάσεων στις παραλίες, οι οποίοι θα ισχύουν ως τις 8 Ιουνίου.

Ανά 1000τ.μ, επιτρέπεται να εισέρχονται 40 άτομα, ενώ τα 4 μέτρα ορίζονται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, οι οποίες με τη σειρά τους θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους 1 μέτρο όταν είναι ανοιχτές.

Κάθε ομπρέλα δεν θα πρέπει να “φιλοξενεί” πάνω από 2 ξαπλώστρες, οι οποίες θα έχουν απόσταση 1,5 μέτρο από τις άλλες ξαπλώστρες. Πιάσ’ το αβγό και κούρευ’ το…

Όσον αφορά

τα μπαρ, καντίνες, καταστήματα που υπάρχουν στις οργανωμένες παραλίες, επιτρέπεται πλέον η παραγγελία από την ξαπλώστρα (το ντελίβερι δηλαδή) και η παροχή των προϊόντων σε πακέτο, αλλά μόνο συσκευασμένα. Εξακολουθεί να μην επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους λουόμενους.

Τα τραπεζοκαθίσματα επιστρέφουν με τους κανόνες απόστασης που ισχύουν και στην εστίαση (1,5 μέτρο μεταξύ των τραπεζιών), ενώ το ακατανόητο της απαγόρευσης της μουσικής συνεχίζεται, καθώς ούτε σε αυτό το ΦΕΚ υπάρχει άρση.

Ισχύουν τα περί ατομικής άθλησης στις παραλίες και όχι η σωματική επαφή και η τακτική απολύμανση από το προσωπικό, τόσο των εγκαταστάσεων, όσο και των ξαπλωστρών σε κάθε αλλαγή πελάτη.

Νέοι κανόνες στις παραλίες από σήμερα: Ντελίβερι στην ξαπλώστρα ναι, τραπεζοκαθίσματα ναι, μουσική ΟΧΙ! - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα