Νέα απόφαση δικαίωσε υπερχρεωμένο πολίτη με ευνοϊκή ρύθμιση και προστασία των περιουσιακών στοιχείων του

Όλο και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια οι περιπτώσεις υπερχρεωμένων πολιτών που προσφεύγουν στα δικαστήρια επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους και μαζί αυξάνονται και οι αποφάσεις υπέρ τους.

Νέα περίπτωση, αυτή μιας διαζευγμένης πρώην υπαλλήλου της ΔΕΗ και συνταξιούχου του ΕΦΚΑ, η οποία παρότι λαμβάνει σύνταξη 1.270 ευρώ και δεν έχει ανήλικα τέκνα, είδε το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας να τη δικαιώνει και να αποφασίζει την ευνοϊκή

ρύθμιση των οφειλών της (54.000 ευρώ) προς την τράπεζα, εξαιρώντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της από την εκποίηση τους.

Γιατί συνέβη αυτό;

Η 63χρονη έχει έναν γιο 40 ετών, ο οποίος διαμένει στη Μεταμόρφωση Αττικής μαζί της καθώς εργάζεται περιστασιακά και μια κόρη 38 ετών, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και άνεργη, με τον σύζυγό της να μην εργάζεται επίσης, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Το Ειρηνοδικείο αποδέχθηκε γι’ αυτούς τους λόγους τα δύο ενήλικα παιδιά της ως εξαρτώμενα μέλη και αποδέχθηκε ότι όλοι εξαρτώνται από την σύνταξη της αιτούσας.

Συνεπώς με την υπ’ αριθμ 105/2020 απόφαση, καθορίστηκαν οι μηνιαίες επί μία τριετία καταβολές της αιτούσας προς τους πιστωτές της στο ποσό των 108,89 ευρώ και ακόμα:

Εξαιρείται από την εκποίηση η κύρια κατοικία της αιτούσαςΕπιβάλλεται στην αιτούσα η υποχρέωση να καταβάλει στους καθ’ ών-πιστωτές για τη διάσωση της ως άνω κύριας κατοικίας της επί δέκα έξι (16) έτη το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ το οποίο θα καταβληθεί σε 192 μηνιαίες καταβολές, ποσού 208,33 ευρώ εκάστης.

Νέα απόφαση δικαίωσε υπερχρεωμένο πολίτη με ευνοϊκή ρύθμιση και προστασία των περιουσιακών στοιχείων του - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα