Λήγει σήμερα η προθεσμία για την αίτηση επιστροφής προκαταβολής – Τέλος του μήνα τα πρώτα «κρατικά δάνεια»

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην ΑΑΔΕ από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη του Απριλίου θα χορηγηθούν και τα πρώτα «κρατικά δάνεια».

Οι αιτούντες θα λάβουν ειδοποίηση, μέσω της οποίας θα ενημερώνονται για τους όρους της αποπληρωμής (περίοδος χάριτος 12 μηνών, εξόφληση σε ορίζοντα πενταετίας, χαμηλό επιτόκιο) και το γεγονός ότι η οφειλή θα

βεβαιωθεί στο TAXIS και εφόσον τους αποδεχτούν, με ένα κλικ τα κεφάλαια θα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η περίμετρος των δικαιούχων έχει διευρυνθεί. Έτσι, εκτός από τις επιχειρήσεις που απασχολούν 1 έως 500 εργαζομένους, στους δικαιούχους εντάσσονται και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιριών, εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιριών (ΙΚΕ), ανεξαρτήτως κλάδου, που δεν απασχολούν εργαζομένους.
Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport».

Το πρόγραμμα των κρατικών δάνειων απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συνολική διάρκειά του είναι πενταετής. Το πρώτο έτος αποτελεί περίοδο χάριτος χωρίς υποχρέωση καταβολής δόσεων. Η αποπληρωμή πραγματοποιείται τα επόμενα τέσσερα έτη σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η επιλεξιμότητα των επιχειρήσεων εδράζεται στην αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασής τους σε σύγκριση με την προγενέστερη.

Η αποτύπωση θα προκύπτει μέσω ενός -τυποποιημένου- μηχανισμού παρακολούθησης και αξιολόγησης του υπουργείου Οικονομικών, με βάση φορολογικά δεδομένα και λοιπούς σχετικούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς δείκτες.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την αίτηση επιστροφής προκαταβολής – Τέλος του μήνα τα πρώτα «κρατικά δάνεια» via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα