Κύκλωμα με αρχηγό εφοριακό «έγδυνε» επιχειρηματίες με δέλεαρ το ΕΣΠΑ

Χιλιάδες ευρώ είχε καταφέρει να τσεπώσει από ανυποψίαστους επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη κύκλωμα, που είχε ως «εγκέφαλο» έναν εφοριακό, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα ότι θα εξασφάλιζαν στις επιχειρήσεις τους χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την απάτη κατηγορούνται ένας 48χρονος εφοριακός καθώς και δύο ακόμα άτομα, ηλικίας 40 και 50 ετών. Παράλληλα από τις αστυνομικές Αρχές αναζητείται και ένα τέταρτο άτομο, που φέρεται ότι είναι συνεργός τους.

Πηγές

της Αστυνομίας αναφέρουν ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν καταφέρει από τον Ιούνιο του 2017 να αποσπάσουν σε οκτώ περιπτώσεις 24.500 ευρώ, εκμεταλλευόμενα την ιδιότητα του 48χρονου και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα ότι διεκπεραιώνουν αιτήσεις και καταθέτουν δικαιολογητικά σε φορείς που είναι αρμόδιοι για χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, εκτός από την ομαδική τους δράση, τα μέλη του κυκλώματος δρούσαν και μεμονωμένα. Συγκεκριμένα, ενεργώντας ανεξάρτητα ο 50χρονος φέρεται ότι απέσπασε 20.000 ευρώ από ένα θύμα με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβήσει στην εύρεση αγοραστή για εμπορική συμφωνία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, εκτός από τις απάτες που είχαν ήδη κάνει και τα χρήματα που είχαν αποσπάσει, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται και για πρόσφατες περιπτώσεις που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν, καθώς έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους άνδρες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (η οποία περιλαμβάνει όλες τις απάτες, ακόμα και αυτές που ήταν σε απόπειρα) υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και τυχόν άλλα θύματα του κυκλώματος.

Κύκλωμα με αρχηγό εφοριακό «έγδυνε» επιχειρηματίες με δέλεαρ το ΕΣΠΑ - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα