Κι όμως! Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν «διαπίστωσε» φαινόμενα αισχροκέρδειας στην ΑCS!

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Το υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποίησε έλεγχο στην ACS courier, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 30% στα τιμολόγιά της εν μέσω κρίσης, και δεν διαπίστωσε κανένα φαινόμενο αισχροκέρδειας!

Μόλις πραγματοποιήθηκε η έφοδος των ελεγκτών στα γραφεία της εταιρίας, προφανώς οι υπεύθυνοι πανικοβλήθηκαν και πήραν πίσω τις αυξήσεις. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρία δεν είχε την πρόθεση

να προχωρήσει σε αυτή την καταχρηστική πολιτική. Τέτοιες αποφάσεις είναι ο ορισμός της αισχροκέρδειας, ειδικά τώρα που οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν στις ταχυμεταφορές λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πέντε εταιρίες του κλάδου των ταχυμεταφορών και επεβλήθησαν πρόστιμα σε κάποιες από αυτές, ύψους 32.000 ευρώ για κάποιες παραβάσεις. Από την έρευνα δεν διαπιστώθηκαν ενδείξεις για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές».

Εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διεξήγαγε, από τις 16 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου, 2.200 ελέγχους και επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 216.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν 10.945 λίτρα αντισηπτικών προϊόντων.

Οι έλεγχοι έγιναν στον τομέα της διακίνησης και της πώλησης υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικά, απολυμαντικά), στον τομέα των ταχυμεταφορών, στον τομέα της λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων και στον τομέα της λιανικής πώλησης τροφίμων, σε λαϊκές και στην παροχή υπηρεσιών.

Πηγή «δημοκρατία»

Κι όμως! Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν «διαπίστωσε» φαινόμενα αισχροκέρδειας στην ΑCS! via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα