Ισραήλ: Απαγόρευσε την είσοδο σε δύο Σουηδούς ευρωβουλευτές
Δεν επέτρεψαν την είσοδο σε δύο ευρωβουλευτές της αριστεράς από τη Σουηδία οι ισραηλινές αρχές την Κυριακή όπως ανακοίνωσαν την Δευτέρα. Οι ευρωβουλευτές σχεδίαζαν να πάνε ιδίως στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Εξωτερικών Γεδεών Σάαρ, και όπως ορίζει η ισραηλινή νομοθεσία για την είσοδο στο Ισραήλ, η αρχή πληθυσμού και μετανάστευσης αρνήθηκε χθες την είσοδο στην ισραηλινή επικράτεια δυο σουηδών ευρωβουλευτών του Κόμματος της Αριστεράς, του Γιόνας Σιεστέτ και της Χάνας Γκεντίν, που ήθελαν να επισκεφθούν την Παλαιστινιακή Αρχή», ανέφερε το υπουργείο
Η ισραηλινή διπλωματία πρόσαψε στα δυο μέλη του ΕΚ πως εκφράζουν «εχθρικές θέσεις» και «διαδίδουν ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ, κατηγορώντας το για γενοκτονία, λιμό και ότι στοχοποιεί από πρόθεση παιδιά και μέλη του υγειονομικού προσωπικού» στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.
Διεθνής επιτροπή έρευνας με εντολή του ΟΗΕ κατηγόρησε τον Ιούνιο το Ισραήλ ότι «στοχοποιεί» τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας για ακόμη μια φορά τη «γενοκτονία» των Παλαιστινίων σε εξέλιξη.
Η ισραηλινή κυβέρνηση αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την επιτροπή «δυσφημιστική μασκαράτα» και κατηγορώντας τη Χαμάς πως «χρησιμοποιεί τα παιδιά σαν ανθρώπινες ασπίδες».
Η καταγγελία των ευρωβουλευτώνΗ Γιόνας Σιεστέτ κατήγγειλε μέσω Facebook την Κυριακή ότι ο ίδιος και η Χάνα Γκεντίν «εμποδίστηκαν να εισέλθουν στη χώρα και να συνεχίσουν» το ταξίδι «προς την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ».
Σχεδίαζαν συναντήσεις με ΜΚΟ, «συμπεριλαμβανομένης της Save the Children», επισκέψεις «σε καταυλισμούς προσφύγων» και συναντήσεις «με ισραηλινές και παλαιστινιακές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πάντως «δεν σχεδίαζαν συναντήσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή», διευκρίνισε ο σουηδός ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με τον κ. Σιεστέτ, οι αντιπροσωπείες «της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Σουηδίας διαμαρτυρήθηκαν» για την απόφαση αυτή των ισραηλινών αρχών.
Η αντίδραση της ΣουηδίαςΗ σουηδή υπουργός Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ δήλωσε ότι η σουηδική πρεσβεία παρείχε συνδρομή στους δυο αιρετούς. Ωστόσο κάθε χώρα «έχει δικούς της κανόνες ως προς την είσοδο», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Στοκχόλμη έχει εκδώσει προειδοποίηση προς τους ταξιδιώτες όσον αφορά τα ταξίδια στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη.
Το γιατί ο Γιόνας Σιεστέτ και η Χάνα Γκεντίν επέλεξαν «να πάνε εκεί είναι ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν οι ίδιοι», δήλωσε η υπουργός στην εφημερίδα Dagens Nyheter.
Η απαγόρευση εισόδου στα δυο μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αποτελεί «προσπάθεια επιβολής σιωπής διά της βίας και μεταμόρφωσης της κριτικής της κατοχής σε κατηγορία, με προφανή περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και της (…) ασυλίας του κοινοβουλευτικού έργου», σχολίασε από την πλευρά του ο Ράουχι Φατούα, πρόεδρος του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου, του κοινοβουλίου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), που έχει την έδρα του στη Δυτική Όχθη.
Το 2019, το Ισραήλ επίσης απαγόρευσε την είσοδο σε δυο βουλεύτριες των ΗΠΑ, στην Ιλάν Όμαρ και στη Ρασίντα Τλάιμπ, μέλη της αριστερής πτέρυγας του δημοκρατικού κόμματος, που σκόπευαν να πάνε στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, εξαιτίας της υποστήριξής τους σε εκστρατεία μποϊκοτάζ του Ισραήλ, κατόπιν υπόδειξης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Διαβάστε περισσότερα Ισραήλ: Απαγόρευσε την είσοδο σε δύο Σουηδούς ευρωβουλευτές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τι οδήγησε την παρουσιάστρια σε καταγγελία κατά του συζύγου της - Ο καβγάς που έφερε την προσαγωγή
- Τα 5 πιο υγιεινά ψάρια που αξίζει να τρώτε – Και ποια πρέπει να περιορίσετε, σύμφωνα με ειδικούς
- Ελιξίριο νεότητας ο ύπνος, αλλά έχει σημασία η διάρκειά του – Ποια είναι η ιδανική
- Ανακαίνιση Κατοικίας: Αντίστροφη μέτρηση για επιδότηση έως 36.000 ευρώ
- ΑΑΔΕ – Παραγραφή οφειλών: Πώς η 5αετία γίνεται 10αετία - Η απόφαση του ΣτΕ
- Ο Ορφέας Αυγουστίδης φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη του στο μαιευτήριο με φόντο το ηλιοβασίλεμα
- Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Ποιοι βλέπουν πρώτοι τα χρήματά τους στα ΑΤΜ.
- Τίνα Μελισσαροπούλου: Θαλασσινές αγκαλιές με τη Μάρα Ζαχαρέα στην Πάρο - «Κάπως έτσι αποχαιρετάμε»
- Βλαχέρνα Αρκαδίας: Εμπρηστική επίθεση σε φαρμακείο - Βίντεο-ντοκουμέντο με τις κινήσεις των δραστών
- Ταυτοποιήθηκε ο 21χρονος με τις ανοιχτές πόρτες στην Αθηνών-Κορίνθου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις newsbreak
- Σωτήρης Σέρμπος: Παραιτήθηκε από σύμβουλος του πρωθυπουργού
- Σεισμός στη Βενεζουέλα: Πάνω από 6.500 οι νεκροί σύμφωνα με νέο απολογισμό
- Συνεχίζεται η κίνηση στα λιμάνια με επιστροφές και αναχωρήσεις – Στον Πειραιά ο Κικίλιας
- Άνω Λιόσια: Νεκρή 17χρονη σε τροχαίο – Διαλύθηκε το ΙΧ που επέβαινε
- Βαριές καταδίκες στην Τουρκία: 23 χρόνια κάθειρξη σε δήμαρχο της αντιπολίτευσης
- Στα ύψη ο υδράργυρος για ακόμα μια μέρα – Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 39 βαθμούς
- Ισραήλ: Απαγόρευσε την είσοδο σε δύο Σουηδούς ευρωβουλευτές
- Η Εφορία «έκοψε» 620.000 ευρώ από Bitcoin – Τι έκρινε η ΔΕΔ
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25/8 – Μην τους ξεχάσετε
- Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι – Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία
- Τελευταία Νέα newsbreak
- Ισραήλ: Απαγόρευσε την είσοδο σε δύο Σουηδούς ευρωβουλευτές
- Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι – Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία
- Βαριές καταδίκες στην Τουρκία: 23 χρόνια κάθειρξη σε δήμαρχο της αντιπολίτευσης
- Συνεχίζεται η κίνηση στα λιμάνια με επιστροφές και αναχωρήσεις – Στον Πειραιά ο Κικίλιας
- Τραγωδία στην Μαγνησία: 44χρονος Γερμανός βρέθηκε απαγχονισμένος στο ενοικιαζόμενο δωμάτιό του
- Σεισμός στη Βενεζουέλα: Πάνω από 6.500 οι νεκροί σύμφωνα με νέο απολογισμό
- Η Εφορία «έκοψε» 620.000 ευρώ από Bitcoin – Τι έκρινε η ΔΕΔ
- Σωτήρης Σέρμπος: Παραιτήθηκε από σύμβουλος του πρωθυπουργού
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25/8 – Μην τους ξεχάσετε
- Άνω Λιόσια: Νεκρή 17χρονη σε τροχαίο – Διαλύθηκε το ΙΧ που επέβαινε
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανεμοστρόβιλος σάρωσε χωριό της Γαλλίας - Δεκάδες τραυματίες
- Το κόλπο για να καθαρίσεις το αυτοκίνητο μετά την παραλία -Τι πρέπει να κάνεις για να μην χαλάσεις το χρώμα
- ΠΑΟΚ: Βρήκε επιπλέον επιλογές ενόψει Μπραν
- Ραφίνια: Η απάντηση της Μπαρτσελόνα στον Αλβαρες
- Ξήλωσαν «μόνιμες» ομπρέλες και ξαπλώστρες από γνωστή παραλία στη Χαλκιδική (VIDEO)
- Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν τη Συρία από τον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Μπρούκσμπι - Τσιτσιπάς 0-2: Δύσκολη πρόκριση στους «16» του Γουίνστον Σάλεμ
- Στο λιμάνι του Πειραιά ο Βασίλης Κικίλιας -«Δεν έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος»
- Press Point: Τι έφαγαν τέλος πάντων Γεραπετρίτης, Διαμαντοπούλου και Χριστοδουλάκης;
- Η Καρυστιανού αντιγράφει τον Τσίπρα στη γεωγραφία



