Ιερόσυλοι έκλεψαν το παγκάρι εκκλησίας και έκαψαν με τσιγάρα το ιερό

Μάρτυρες πρωτοφανούς ιεροσυλίας έγιναν οι πυροσβέστες που έσπευσαν σε ένα εκκλησάκι στη Λαμία από το οποίο έβγαινε καπνός το μεσημέρι της Κυριακής, αφού διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει το παγκάρι και στη συνέχεια μετέτρεψαν το ιερό σε παρανάλωμα του πυρός, ρίχνοντας λάδι και βάζοντας φωτιά με τσιγάρα.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο αντιδήμαρχος Κώστας Μουστάκας και ο πρόεδρος του Δήμου Σταυρού Δημήτρης Φάσσας έκαναν απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους της κοινότητας. Ένας κάτοικος του χωριού είδε καπνό να βγαίνει από τον Ναό του Αγίου Αθανασίου στο κοιμητήριο και ενημέρωσε άμεσα τον πρόεδρο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας. Τη στιγμή που έφτασαν οι πυροσβέστες, το εκκλησάκι ήταν πνιγμένο στον καπνό, ενώ το ιερό είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Όπως διαπιστώθηκε, το παγκάρι είχε παραβιαστεί, ενώ οι δράστες είχαν αφήσει αμέτρητα αποτσίγαρα στο δάπεδο.

«Κυριακή των Βαΐων σήμερα και αυτές είναι οι λυπηρές εικόνες που αντίκρισα στον ιερό ναό του κοιμητηρίου Αγίου Αθανασίου. Οι βάνδαλοι δεν αρκέστηκαν στη μία φορά. Έκαψαν την Αγία Τράπεζα και βεβήλωσαν τις εικόνες» αναφέρει ο πρόεδρος του Σταυρού Δημήτρης Φάσσας σε ανάρτησή του και προσθέτει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ιερόσυλοι “χτυπάνε” το εκκλησάκι αυτό, αλλά αυτή τη φορά έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά».

Ιερόσυλοι έκλεψαν το παγκάρι εκκλησίας και έκαψαν με τσιγάρα το ιερό via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα