Η Τουρκία «έκοψε» επεισόδιο σειράς του Netflix επειδή παρουσιάζει τον Ερντογάν ως «αλαζόνα» και «νταή»

Η λογοκρισία στην Τουρκία καλά κρατεί. Το τουρκικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης (RTŪK) ανάγκασε το Netflix να κατεβάσει από την πλατφόρμα του στη χώρα, ένα επεισόδιο της αμερικανικής σειράς «Designated Survivor».

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, το έβδομο της δεύτερης σεζόν, εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος, που ενσαρκώνει ο Troy Caylak, να δέχεται επίθεση από

την αντιπολίτευση ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ για να παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου και θα συναντηθεί με τον Tom Kirkman, πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Ταγίπ Ερντογάν αποκαλείται «δικτάτορας» και «νταής».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η σειρά φέρεται να υπερασπίζεται τους γκιουλενιστές στο θέμα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ αντίστοιχα επιτίθεται στον πρόεδρο της χώρας.

Η συμμόρφωση του Netflix με την εντολή της τουρκικής κυβέρνησης για απόσυρση του επεισοδίου έγινε σύμφωνα με την πρακτική της πλατφόρμας σχετικά με τις εθνικές νομοθεσίες, με το επεισόδιο εκτός Τουρκίας να παίζει κανονικά.

Η Τουρκία «έκοψε» επεισόδιο σειράς του Netflix επειδή παρουσιάζει τον Ερντογάν ως «αλαζόνα» και «νταή» via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα