Η Πολωνία μηνύει την ΙΚΕΑ για την απόλυση εργαζόμενου λόγω ομοφοβικών σχολίων

Πολωνοί εισαγγελείς μήνυσαν την σουηδική εταιρεία επίπλων ΙΚΕΑ μετά την απόλυση ενός Πολωνού υπαλλήλου για τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια μιας εταιρικής εκδήλωσης υπέρ του Gay Pride , λέγοντας ότι η ΙΚΕΑ παραβίασε τα θρησκευτικά δικαιώματα του υπαλλήλου της.

Πριν από ένα χρόνο, η ΙΚΕΑ

είπε ότι τερμάτισε τη σύμβαση ενός υπαλλήλου που «χρησιμοποίησε αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη σχετικά με το θάνατο και το αίμα στο πλαίσιο της τύχης που πρέπει να συναντήσουν οι ομοφυλόφιλοι». Η εταιρεία είπε ότι παρατήρησε την ανησυχία των εργαζομένων για τα σχόλια του εργάτη που έρχονται σε αντίθεση με την εταιρική κουλτούρα του ΙΚΕΑ με βάση την «ελευθερία ιδεών, την ανοχή και τον σεβασμό.»

Οι Πολωνοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον υπεύθυνο διαχείρησης εργατικού δυναμικού της ΙΚΕΑ πως περιορίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα του υπαλλήλου του, μια κατηγορία που επιφέρει μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών. Ο Μαρτσίν Σάντους, εκπρόσωπος τύπου του εισαγγελέα της Βαρσοβίας, δήλωσε ότι η απόλυση φαίνεται να είναι «αποτέλεσμα αυθαίρετων αποφάσεων και προκαταλήψεων» του διευθυντή της Ikea προς έναν εργαζόμενο «ο οποίος, εκφράζοντας τη γνώμη του, αναφέρθηκε στις χριστιανικές αξίες».

«Οι εργοδότες, συμπεριλαμβανομένων των πολυεθνικών εταιρειών, είναι υποχρεωμένοι να σέβονται την ιδιωτικότητα των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής ιδεολογικών δράσεων που δεν συνδέονται με την εργασία τους », δήλωσε ο Σάντους στην κρατική υπηρεσία ειδήσεων PAP. Η εταιρεία είναι επίσης υποχρεωμένη να «σέβεται την ελευθερία έκφρασης απόψεων, συνείδησης και θρησκείας και να μην κάνει διακρίσεις εις βάρος των εργαζομένων με βάση την δική της κοσμοθεωρία».

Η Πολωνία μηνύει την ΙΚΕΑ για την απόλυση εργαζόμενου λόγω ομοφοβικών σχολίων - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα