Η πανδημία κρίνει το μέλλον τoυ Τύπου

Η δεκαετία του 2020 θα κρίνει την τύχη των μέσων ενημέρωσης εκτιμούν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, καθώς η κρίση του κορωνοϊού ενισχύει τις οικονομικές και πολιτικές δυσκολίες αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτά.

Ο Γενικός Γραμματέας του RSF Κριστόφ Ντελουάρ επισημαίνει ότι «η πανδημία αποτελεί μια ευκαιρία για τις χώρες που βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης να εφαρμόσουν μια στρατηγική σοκ» ώστε να επιβάλλουν μέτρα που δεν θα μπορούσαν να υιοθετήσουν σε κανονικές συνθήκες. Τέτοιες πρακτικές υιοθετούνται ήδη στην Κίνα και το Ιράν αλλά και στην Ουγγαρία

του Ορμπάν.

Η… ινφοδημία, «η πανδημία των πληροφοριών σχετικά με την ασθένεια», αποτελεί πρόφαση για την υιοθέτηση καταπιεστικών νομοθεσιών ενώ επιδεινώνει την οικονομική κρίση: «Στη Λιβερία σταμάτησαν να κυκλοφορούν παραδοσιακές εφημερίδες, ενώ στις ΗΠΑ περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν χάσει τη δουλειά τους», εξηγεί ο Ντελουάρ. Τις τρεις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη του 2020, που εξετάζει την ελευθερία του Τύπου σε 180 χώρες βρίσκονται η Νορβηγία και ακολουθούν Φινλανδία και Δανία ενώ στις τελευταίες το Τουρκμενιστάν και η Β. Κορέα.

Η πανδημία κρίνει το μέλλον τoυ Τύπου via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα