Η καραντίνα αύξησε τα προβλήματα όρασης

O κορωνοϊός ή, για την ακρίβεια, η καραντίνα βλάπτει σοβαρά την όρασή μας και περισσότερο των παιδιών.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν γιατροί που διαπίστωσαν εκτόξευση των περιστατικών μυωπίας μετά την καραντίνα εξαιτίας της τάσης που είχαμε όλοι μας να χαζεύουμε με τις ώρες σε υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά για να σκοτώσουμε τη βαρεμάρα μας, αλλά και για να κρατήσουμε την επικοινωνία με τον περίγυρό μας.

Οφθαλμίατροι από την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Σιγκαπούρη, οι οποίοι ανέλυσαν τα δεδομένα από 120.643

παιδιά, διαπίστωσαν αυξημένο χρόνο έκθεσης σε ηλεκτρονικά μέσα και περιορισμένες δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο, που συνδέονταν με μυωπία.

«Υπάρχει πιθανότητα ότι η παρατεταμένη μάχη εναντίον του Covid-19 μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της εμφάνισης κρουσμάτων μυωπίας». Η προειδοποίηση αυτή μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση «American Journal of Opthalmology».

O κίνδυνος για τα μάτια από την πολύωρη έκθεση στις οθόνες αλλά και από την παραμονή σε κλειστούς χώρους είναι γνωστός εδώ και χρόνια. Μάλιστα, στην Ταϊβάν η κυβέρνηση είχε ενθαρρύνει κάποια στιγμή τα σχολεία να βγάζουν τους μαθητές εκτός αίθουσας για τουλάχιστον δύο ώρες κάθε μέρα, για να ανακόψει έτσι την αλματώδη αύξηση των περιστατικών μυωπίας στη χώρα. Ο ΠΟΥ συστήνει λιγότερη από μία ώρα χρήση οθόνης για τα παιδιά από ενός έως πέντε ετών καθημερινά.

Η καραντίνα αύξησε τα προβλήματα όρασης  - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα