Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό

Να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της παραπληροφόρησης για τον Covid-19 επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εγκαινιάζοντας ειδική ιστοσελίδα για την κατάρριψη μυθευμάτων και τον έλεγχο γεγονότων σχετικά με την πανδημία και συζητώντας με διαδικτυακές πλατφόρμες για το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, όλες οι πλατφόρμες, οι οποίες έχουν συνυπογράψει τον Κώδικα Δεοντολογίας για την Παραπληροφόρηση, ενημέρωσαν ότι τα μέτρα, που έλαβαν τις τελευταίες εβδομάδες, συνέβαλαν στην αύξηση

της πρόσβασης σε αξιόπιστες πηγές και στον υποβιβασμό και την αφαίρεση επιβλαβούς περιεχομένου.

Δείτε επίσης: Πώς θα έρθει στην Ελλάδα το Άγιο Φως – Τι αποφασίστηκε για τον Πανάγιο Τάφο

Επιπλέον, επιβεβαίωσαν ότι παρατηρείται σταθερή ροή ψευδών και επιβλαβών πληροφοριών, που σχετίζονται κυρίως με την υγεία, τις οποίες αφαιρούν μαζικά, ενώ έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την αφαίρεση διαφημίσεων που σχετίζονται με εξοπλισμό προστασίας, όπως μάσκες. Ωστόσο, η εφαρμογή αυτών των νέων πολιτικών εξακολουθεί να παρουσιάζει κενά.

Τέλος, η Επιτροπή έχει δημιουργήσει έναν ειδικό ιστότοπο αντιμετώπισης του κορωνοϊό, εγκαινιάζοντας και μια ειδική ενότητα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία, η οποία παρέχει υλικό για την κατάρριψη μυθευμάτων και τον έλεγχο γεγονότων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα